фирми продукти
представяме
работа
 
"Дантелена" украса за прозореца

Ако имате в дома си прозорци, насочени към съседна сграда или пък към улицата, вероятно  неведнъж сте се сблъсквали с проблема с личното пространство. Дилемата тук е дали да  поставите завеси на прозорците, така че външните хора да нямат видимост към дома Ви или да оставите естествената светлина да влиза свободно, а заедно с нея – и хорските погледи. Ако искате да постигнете едновременно и двете неща – лична неприкосновеност и светло помещение, опитайте този ефектен метод, при който долната част на прозореца се закрива частично с полупрозрачна "дантелена" декорация в бяло. Декорацията можете да допълните с елегантна завеса от бяла дантела.

дантела


Необходими материали:
* Дантела (ще се използва като шаблон)
* Бяла спрей-боя емайл (enamel paint)
* Лепило за шаблони (или тиксо – за залепване на дантелата към повърхността на прозореца)
* Амбалажна хартия


Инструкции:

1. Срежете дантелата до размерите на прозореца, който ще декорирате.

2. За да намалите риска от наслояване на боята върху страничните повърхности, облепете ги с амбалажна хартия.

3. Нанесете спрей-лепилото върху единия ръб на дантелата и я поставете върху стъклото на прозореца.

4. Уверете се, че сте осигурили добро проветрение на мястото, където работите. Напръскайте тънък слой от бялата спрей-боя върху прозореца. Докато пръскате, дръжте опаковката изправена и на няколко сантиметра от повърхността, като я премествате по повърхността бавно и внимателно, за да създадете равномерен слой. Оставете боята да изсъхне добре и нанесете втори слой.

дантела

5. Внимателно отлепете дантелата. За този проект е добре да избягвате твърде студени или влажни дни, тъй като боята може да не хване добре върху студеното или мокро стъкло.


Източник: bng.com18 май 2009 09:09 | отговор
От: comfort
Предполагам, че ако се използва подходяща (перманентна) боя и декорацията се направи от външната страна, би могло да стане. Може предполагам да се направи този проект и върху завеса за душ/ вана. Трябва обаче да се изберат правилните материали :)
15 май 2009 17:55 | Много свежа идея
От: Мима
интересно ми е дали ще се получи също така добър ефект и дали ще е трайно ако се направи същото върху стъклото на душ-кабина
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
дантела, декорация, прозорец

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg