фирми продукти
представяме
работа
 
Брезови вази за цветя

Ако обичате да декорирате дома си с елементи от природата, опитайте този лесен и ефектен проект. С негова помощ ще превърнете обикновените тенекиени кутии в истинско произведение на изкуството, създаващо усещането за връзка с природата. Целта е да замаскирате кутиите с дървесна кора, за да създадете илюзията, че сте поставили букетите с цветя в истинско брезово пънче.

вази за цветя

За целта първо е необходимо да си набавите няколко здрави и добре оформени метални кутии – можете да закупите такива с различно съдържание (домати, пюрета, зърнени закуски, насипен чай, ядки и прочее), като размерите и формата са по Ваш избор.

По желание можете да използвате за основа на бъдещата ваза кутии от тенекия, стъкло, пластмаса и дори керамична такива, стига те да са с подходяща цилиндрична форма. Обикновените метални кутии обаче са най-евтиният и лесен за употреба материал за целта. Ако желаете можете да използвате този метод, за да облицовате саксиите и сандъчетата за цветя, но в този случай ще трябва предварително да направите върху дъното дупки за дренажа.

вази за цветя

Ако ще използвате кутиите за направа на ваза за цветя, предварително ги измийте добре – така ще намалите вероятността за развитие на бактерии в съда. Ето така например би изглеждала "вазата" (метална кутия от домати), заедно с букета, в началото на проекта.

вази за цветя

За да стоят стеблата на цветята изправени и в стабилна позиция, предварително можете да поставите в горната част на отвора на кутията парче декоративна телена мрежа. Така можете да подредите цветята на малки групички, така че те да се вместят в отворите на мрежата, която ще даде на букета форма и опора.

вази за цветя

Накрая завършете проекта с най-важния елемент – брезовата кора, която ще играе ролята на облицовка на металната кутия. Кората можете да оставите без допълнително закрепване (ако диаметърът й съвпада с този на кутията и тя стои сравнително стабилно около нея) или да закрепите с малко лепило, прозрачна самозалепваща се лента или скоч.

вази за цветя


Източник: designspongeonline.com18 май 2009 22:05 | идея
От: Desislava
супер идея ,много благодаря.Правих си рамки за снимки скори,но за това не бях се сетила
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
аксесоари, ваза за цветя, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg