фирми продукти
представяме
работа
 
10 пролетно-летни букета за украса на дома

Свежите цветя са един от най-лесните и красиви начини да украсите дома си. Те внасят в интериора цвят и аромат, който трудно може да бъде заместен с нещо друго. През топлите месеци разполагате с още по-голямо разнообразие на цветя, които можете да съчетаете в разноцветни букети. Вижте няколко предложения.


1. Перфектно розово

buketi

Използвайте цветя от различен вид, като ги подберете по цветовете – деликатно червено, нежни розови нюанси, люляково и няколко щрихи кремаво създават истинска цветна феерия за интериора.

Няколко съвета:
* Започнете аранжировката на букета в ръката си, като поставяте по-обемните цветя в близост до основата на букета.
* По-високите цветя (например люляковите клончета) подредете в задната част на букета.
* Празнините можете да запълните с клончета от цъфнал сладък грах или други клонки със ситни цветчета.
* В близост до съда, в който сте поставили цветята, подредете своеобразна „обшивка“ от зеленина.


2. Бледи нюанси

buketi

Този букет е подходящ за по-ниски съдове и може да се използва за ежедневна украса на масата, тъй като не пречи на комуникацията между седящите и едновременно с това красотата му не е твърде тържествена. Ако се поставят в сребриста разлата купа, цветята могат да се превърнат в ефектна фокусна точка за всяка маса.

Няколко съвета:
* Ако искате да оформите букета по-прецизно, можете да използвате специалната плътна цветарска пяна, която можете да намерите в цветарските магазини. Така всяко цвете ще стои стабилно на мястото си, а късите стебла няма да изпадат от вазата.
* Съчетайте едрите цветове на розите с крехки стебла на диви ягоди, стръкчета жълт кантарион и цъфнал сладък грах, трицветна теменуга, както и разнообразни зелени клончета.


3. Букет в синьо и розово

buketi

Една изключително красива и ефектна комбинация, съчетаваща типичните пролетни цветя – зюмбюл, лалета, ирис (перуника, крем) и хортензия.

Няколко съвета:
* Подберете цветята в нюанси на индиговото и люляковото, и ги съберете на групички. Поставете най-ярките цветя в средата на букета, за да създадете ефектна фокусна точка.
* Изберете ваза в нежен син цвят и допълнете букета с няколко стръка зеленина.


4. Лукс и цвят

buketi

Този луксозен букет дължи силния си ефект на подбора на цветя – те са предимно такива с големи цветове, сред които лилии, лизиантус и рози.

Няколко съвета:
* Започнете аранжировката като групирате цветята по 2 или 3, започвайки от най-големите.
* Цветята с по-малки цветове подредете около така групираните растения, варирайки ги по височина.
* Поставете няколко по-дълги стебла от растението кученца в задната част на аранжировката и запълнете празнините с клончета от зеленина.


5. Обемен букет

buketi

Красивите и многопластови божури са основата на този лесен букет. За него най-подходящо е да използвате съд от естествен материал, като най-добре би изглеждал в широка и дълбока плетена кошница.

Няколко съвета:
* За да подредите божурите в плетен съд, на дъното му поставете специална цветарска „пяна“ - тя поема достатъчно вода за букета, без да има риск от изтичане навън, а освен това държи цветовете на местата им.
* Към така получения букет добавете няколко напъпили зелки (още докато не са оформили глави), както и един голям цвят на хортензия.


6. Цветя и зеленчуци

buketi

Декоративните зелеви стебла са чудесен завършек на този красив букет в розово и бяло. Той съчетава люлякови клончета, летен шибой, стебла от цъфнал сладък грах и лизиантус.

Няколко съвета:
* Аранжирайте декоративното зеле в едната част на букета, а останалите цветя – в другата.
* Балансирайте първата половина от букета, като поставите няколко стръка по-светли цветове.


7. Водопад от цветя

buketi

Тази аранжировка напомня на цветен водопад от зеленина – преди да започнете да подреждате букета е добре да имате поне основна идея как искате да изглежда той.

Няколко съвета:
* Можете да постигнете тази ефектна конусовидна форма като подрежете стеблата на цветята етажирано – най-големите цветове трябва да са с с най-къси стебла и да са поставени в основата на аранжировката.
* Първи във вазата поставете цветята с най-големи цветове, а над тях подредете останалите цветя по височина, като най-високите стебла поставете в средата на букета.


8.  Божури и зеленина

buketi

Отново основен елемент на букета са царствените божури в няколко нюанса на розовото. Тук те са допълнени от много зеленина, тъмночервени рози и цветето ралица.

Няколко съвета:
* Аранжирайте високите стебла в средата на букета, а около тях подредете божурите.
* Вмъкнете няколко клончета зеленина, като я поставите основно в единия край на вазата.


9. Нестандартна аранжировка

buketi

За да аранжирате по-голямо разнообразие от цветя в един красив букет, можете да опитате един прост метод – методът на групирането. Така можете да се наслаждавате на разнообразието от рози в портокалов нюанс, далии, хортензии, клончета калина и орхидеи в нежно жълто.

Няколко съвета:
* Групирайте отделните видове цветя в букета, за да създадете деликатно разнообразие, без то да се превърне в хаотичен микс.
* Срежете стеблата на растенията сравнително късо, за да се смесят цветовете по-добре един с друг.


10. Елегантен градински букет

buketi

Класическа аранжировка от рози и зеленина, в която преобладават нежните нюанси на розовото и червеното.


Източник: bhg.com17 май 2011 10:42 | bojure
От: melisa
kolko sa hubavi cvyata
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
цветя, цветни букети, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg