фирми продукти
представяме
работа
 
Организационна "дъска" от метални кутийки

Не е необходимо да изпълнявате някакви сложни проекти, за да организирате антрето си. Този проект например ще Ви даде възможността да поставяте ключове, малки предмети и бележки, без това да заема твърде много място върху стената. Проектът е лесен и функционален, и за него ще са Ви необходими само няколко метални кутийки и шепа малки магнитчета. Самите кутийки можете да украсите с боя или с някакъв друг материал – хартия, плат и прочее.

дъска


Необходими материали:
* метални кутийки (от ментови бонбони, сладки и прочее)
* спрей – боя (бял грунд + различни цветове, избрани от Вас)
* епоксидно лепило (бързо съхнещо)
* пинцети
* дрелка
* обикновени магнитчета
* магнит с дръжка (по избор)

дъска
Метална кутийка.Инструкции:

1. Почистете металните кутии и махнете капачетата им. Ако за целта се налага да ги демонтирате (например, ако те са свързани с "панти"), издърпайте навътре стърчащите парченца метал с пинцети, за да изгладите стените максимално.

дъска

2. Вземете 2 кутийки и пробийте с дрелката малка дупка в горния десен ъгъл на едната от тях, както и в горния ляв ъгъл на другата – това ще са двете най-крайни кутийки, които ще монтирате върху стената, за да закрепите цялата "дъска".

3. Напръскайте всички кутии с грунда и ги оставете да изсъхнат на проветриво място. След това напръскайте с втори пласт от грунда, за да скриете всички надписи и картинки върху повърхността. Отново оставете да изсъхне.

4. Напръскайте кутиите с боя в избраните цветове – необходим е само един равномерен слой. Оставете да изсъхне.

5. За да направите кутийката – ключодържател, напръскайте с боя магнита с дръжка. Ако не разполагате с подобен магнит, можете да го замените с обикновена дръжка или кукичка, която да монтирате предварително върху избраната кутийка.

6. Подредете кутиите в избран от Вас ред.

дъска

7. Смесете епоксидното лепило според инструкциите върху опаковката и нанесете тънък слой върху стените на първите две кутии (без външната стена на първата кутия). Оставете да изсъхне за указаното време. След това съединете с лепило помежду им и останалите кутии, като отново пропуснете само външната стена на последната кутия. Обърнете внимание, че всички кутии, с изключение на кутията – ключодържател, са обърнати към стената.

8. Когато всички кутийки за залепени една за друга и лепилото е изсъхнало, поставете магнита с дръжка в горната част на избраната кутия. Поставете и останалите магнитчета. Сега вече можете да монтирате така получената "дъска" върху стената (с пирони или винтчета).

Забележка: Ако имате желание, можете да направите проекта малко по-разнообразен, като оставите едната кутия с капачето й (то трябва да е свързано с нея чрез "панта"). Поставяйки кутията с гръб към стената, Вие ще разполагате с малко "шкафче" с вратичка. За да не се отваря тя постоянно, можете да залепите към двете части по едно малко слабо магнитче, така че те да придържат вратичката затворена.


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
организационна дъска, аксесоари, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg