фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко идеи за дом с домашен любимец

Ако имате в дома си коте или куче, вероятно често сте имали трудности с това да намерите място за техните вещи, храна и легла, така че да не пречат на Вас и вашето семейство. Ето няколко идеи как да „вградите“ някои от приспособленията на Вашия домашен любимец, за да спестите място и да поддържате дома си чист и изряден. Освен това по този начин ще улесните всекидневните дейности при грижата за животинката.


табВечеря в чекмедже

В дома има място, отделено за всеки член от семейството – дори за котето или кучето.   Мястото на хранене например обикновено се превръща в проблемна зона, тъй като храната често бива разпръсквана навсякъде. Ако обаче отделите за тази цел едно от долните чекмеджета на шкафовете, не само ще поддържате мястото по-чисто, но и ще контролирате храненията на Вашия любимец, особено ако той има навика да похапва твърде често. Още повече, че тези чекмеджета най-често остават неизползвани заради местоположението си. Когато дойде времето за хранене, издърпайте чекмеджето и животното ще има незабавен достъп до купичките си, а при приключване трябва само да бутнете леко чекмеджето обратно.

интериор

Една идея, която като замисъл напомня предишната – за да бъде по-удобно за домашния любимец обаче, чекмеджето е разположено по-нависоко.

интериор


табМясто за храната

Едно такова функционално чекмедже може да Ви спести място и време за приготвяне на храната на Вашия любимец. То е трансформирано така, че да държи стабилно пластмасово кошче, в което можете да поставите част от сухата храна на животното. Идеята може да се трансформира така, че в чекмеджето да се поставят 2 или 3 отделни съда с храна, от която лесно можете да сипвате в паничка с помощта на мерителен съд. А когато не се използва, съдът с храната се прибира навътре и "изчезва" сред останалите кухненски шкафове.

интериор

Ето и друг вариант на тази идея – тук обаче чекмеджето със съда, в който е поставена сухата храна, се отваря и прибира хоризонтално, като се издърпва осово.

интериор


табМясто за консервите

Едно подобно компактно чекмедже ще се слее с кухненските шкафове, като едновременно с това ще съхранява немалко количество храна върху рафтчетата си – пакети, консерви, кутии.  То е широко само 15-ина сантиметра, но е достатъчно за няколко основни хранения. Чекмеджето заема много малко пространство и може да заема място, което иначе остава неизползвано.

интериор


табМясто за всеки

Ако се чудите къде да поставите легълцето на своя домашен любимец, така че да не си пречите взаимно, защо не помислите да му направите вграден кът за почивка. Използвайте стандартните шкафове в кухнята, спалнята или всекидневната, за да обособите долната им част за животинката. Необходимо е само да се махнат най-долните чекмеджета (рафтове) и да се създаде специална ниша с легло или възглавничка, в която животинката да може да се усамоти и да си почива, без да Ви пречи и без Вие да го безпокоите. Ако имате повече любимци, можете да отделите по един такъв кът на всеки един от тях.

интериор       интериор


Източник: bhg.com27 май 2009 09:09 | отговор
От: comfort
Именно защото тези приспособления се прибират (тоест животното няма постоянен достъп до тях и не са постоянно отворени), не съм споменала поставянето в тях на купичка с вода. Всъщност може и това да се направи, но трябва да има и втора купичка някъде на достъпно място, за да може животинката да пие, когато поиска. :)
26 май 2009 13:51 | вода???
От: Sunny_max
Всичко е перфектно, само че животното трябва да има непрекъснат достъп до прясна вода, особено тези, които се хранят със суха храна. Иначе идеите за собствено кътче са добри.
20 май 2009 17:27 | Отлични идеи
От: Валентин
За спане на кучето и безопасност от негова гледна точка. Идеята с храната също е добра.
15 май 2009 17:36 | дали е практично?
От: дени
изглежда добре да скриеш в чекмедже купичките с храна, но който има домашен любимец и по-точно котка знае,че котките обичат да хапват по малко но по често.Какво правим с водата? А колкото до леглата , мисля че е приложимо.
13 май 2009 16:16 | за съжаление
От: vasq
за съжаление трудно изпълними в средностатистическа панелна квартира :(
8 май 2009 15:42 | Страхотно
От: Владимир Йосифов
Ще си ги запазя. Благодаря ви
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
дом, домашни любимци, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg