фирми продукти
представяме
работа
 
Фън Шуй: Как да се защитим от вредните електромагнитни излъчвания

защита от лъченияНа много хора е ясно, че живеем в "бульон" от електромагнитни вълни с различни честоти и мощности, много от които доста вредни за нас. Електромагнитни вълни излъчват: мобилните апарати, компютрите, телевизорите, трафопостовете, кабели с високо напрежение, микровълновите печки т.н. Защо свързвам тази тема с фън шуй? Фън шуй е древна наука, възникнала преди хиляди години, когато не е имало такъв тип излъчвания. Но тъй като идеята на фън шуй е създаване на хармонична и благотворна среда за живот и работа, то той трябва да бъде съобразен с новите технологични постижения на човечеството и съответно с вредните излъчвания от тях.

Вредните излъчвания са вследствие на това, че ЕМП (електро-магнитните полета) са с високи честоти и карат клетките да трептят с по-висока честота, т.е. много много "по-бързо" от нормалното. При това бързо трептене клетките (и съответно органите) загряват, а това не е полезно за тях.

Предлагам Ви няколко прости правила и методи за намаляване на вредните въздействия и хармонизиране на електро-магнитните излъчвания.


Извън дома

Вредни вълни може да има от: клетките на мобилните оператори; жици с високо напрежение или трафопост, разположени близо до дома и прочее.

Има безопасни разстояния, на които трябва да бъдат поставени клетките на мобилните оператори, но всичко зависи от: вида на антената, честотите и мощността на излъчване, диаграмата на насочено действие на клетката и мощността на излъчване на сигнала. Клетки на мобилни оператори, монтирани върху блока, в който живеем са по-безвредни от клетки, монтирани върху отсрещния блок – това е така заради насоченото излъчване на последните.

Вълните от клетките на мобилните оператори проникват най-много през прозорците. Железобетонът частично екранира, а тухлите поглъщат голяма част от вълните, т.е. ако срещу клетката имаме стена, това е по-безвредният вариант, въпреки че отразените вълни  проникват отвсякъде. В Европа има фирми, производители на екраниращи материали срещу ЕМП - това са специални екраниращи тапети, мрежи, фолиа, които са в комплект със заземителна шина.

защита от лъчения
В дома

* Добре е да имаме кабелен интернет, а не безжичен, т.е. wireless.

* Когато микровълновата фурна работи, добре е да не стоим близо до нея, а като цяло е по-добре да я използваме минимално - добре е да готвим храната по друг начин, а микровълновата да използваме рядко, основно за размразяване или притопляне.

* Дисплеите от течни кристали (LCD) са много по-безвредни като излъчване от кинескопите. За телевизорите и компютрите е добре да се използва защита, която неутрализира вредните влияния от ЕМП.

Пирамидообразната форма на снимката вляво е именно такъв вид защита. Радиусът на действие на тази форма расте с увеличаване на големината й. Тя е българско изобретение.

* В никакъв случай не бива да се заспива пред работещ телевизор или пред компютър, който е включен в Интернет. И то не само поради вредните ЕМП, но и заради психологичното действие на някои филми и музика върху подсъзнанието ни. Докато спим, съзнанието е изключено и информацията влиза директно в подсъзнанието.

* Желателно е по време на сън мобилният апарат да не е до нас, а поне на 30-40 см разстояние.За себе си

* Добре е разговорите по GSM да се сведат по възможност до 20-30 мин. общо на ден, а не часове. Мозъкът буквално "загрява" при продължително облъчване. Това е доказано с медицински изследвания чрез енцефалограми, направени преди и по време на разговор. Значение има не само мощността, но и продължителността на облъчването с електро-магнитни вълни.

* Мобилният апарат е по-добре да се носи по-далеч от тялото - не в джоба или на врата, а в чантата.
Добре е да използваме handsfree и най-добре е то да бъде с кабел, а не безжично. Децата трябва да сведат говоренето по мобилните телефони до минимум, защото техните тъкани са по-меки и недоразвити, и поради тази причина могат да бъдат засегнати по-лесно.

При всички положения, добре е да използваме средства за защита от вредните излъчвания. Няколко фирми предлагат такива. Това е един символ, който хармонизира електро-магнитните полета. Той е от "Кристалите на Крион", вече издадени и в България.

защита от лъчения

Ето описанието му:

Кристалът МАРАС защитава светлинното ни поле от вредни облъчвания от електроуреди (напр. от инсталации или уреди). В същото време Марас прави нещо като защитна обвивка около Светлинното ви тяло за защита от електрическата радиация (напр. мобилни телефони или електро смог). Поставете МАРАС близо до електрическа инсталация или уред, който излъчва вредни лъчи, за да ги хармонизира. Също така може да нарисувате МАРАС на гърба на мобилния телефон или да се сложи в стая с електросмог.

Символът може да се сложи на батерията на мобилния апарат. Може да се копира оттук и да се разпечата – той няма точни размери, т.е. може да се увеличи или намали.

Това са няколко прости, но ефективни правила. По-цялостният подход включва пълна проверка на жилището за всякакви вредни вълни. Това може да бъде направено от опитен радиестезист или фън шуй специалист, които биха могли да дадат и съответните препоръки за неутрализирането им.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експерт28 август 2010 18:42 | Вреда за здравето от трафопост под стаята
От: Елза
Точно това е - въздействието от електро-магнитното поле. Понеже честота и амплитудата на вълните не са същите, както тези на работата на нашите органи, затова въздействието е неблагоприятно. Според мен ви трябва опитен радиестезист или фън шуй консултант, който използва и радиестезия, който да определи какво къде трябва да се сложи за да се трансформира това въздействие в по-благоприятно. Стандартни препоръки няма, един ползва едни инструменти, друг - други и най-добре е всичко да се мери радиестезично (с багети или махало).
27 август 2010 15:23 | Вреда за здравето от трафопост под стаята
От: sage brain
Интересувам се каква би била вредата за здравето, ако живея върху тавана на трафопост захранващ 3 нормално големи жилищни блока. Мисля, че това би бил трафопост средно или ниско напрежение. Предполагам, че понижава от 1 KVolt на 220 Volta. При свързан един блок /от 3 възможни/ шума е минимален. Притеснявам се повече от електромагнитни вълни, полета, вибрации. Пишете още за кои от нещата в тази насока е основателно да се притеснявам и за кои не е основателно. Или ме насочете от къде бих могъл да прочета достатъчно.
9 декември 2009 23:22 | за антените на мобилните опрератори
От: Амиго
Голяма заблуда е да се твърди, че под самите антени е безопасно. Напротив! Това което твърдят даже специалисти е един идеализиран вариант на излъчване. Но никога няма идеален излъчвател, което значи че около самата антена се образуват мощни паразитни полета във формата на елипси. Големината на тези елипси зависи от мощността на излъчвателната мощност на антената, но е между 20 и 50м. Затова тези които живеят под самите антени са подложени на непрекъснато въздействие денонощно. Единствената защита е да се поставят мрежи - 20 на 20 см квадрати и да се заземят. Може и по-малки. Най-лесни са готовите армировъчни мрежи - стоманизирани с тези размери. И обезателно заземени. НО истинската защита е изобщо да не се слагат такива антени на покривите. Статистиката от увреждане на живеещи под такива антени е ужасяваща. Аз лично се занимавам с такава статистика, затова знам ефекта.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
електромагнитни излъчвания, фън шуй, защита

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg