фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за декорация с бамбук

бамбук

Бамбукът е красив, екологичен и практичен материал за декорация и обзавеждане на дома. Той е особено почитан от привържениците на фън шуй, но все повече хора го предпочитат в дома си под формата на облицовка, мебелировка, аксесоари и дори като домашно растение. Вижте няколко идеи за бамбукови декоративни елементи – както за дома, така и за градината.


1. Бамбуков фонтан

бамбук

Внесете част от мистичната атмосфера на Изтока с помощта на изящен бамбуков фонтан. Той съчетава два от елементите, особено почитани от източните народи – бамбук и вода. Да не говорим за успокояващия ефект на тихо ромолящото фонтанче в двора или в дома. Тук вариантите са много – дизайнът, размерите и технологията на изпомпване могат да бъдат различни, така че всеки човек да избере тези, които му харесват най-много. В много магазини за озеленяване в момента се продават електрически подводни помпи, които са идеални за този род проекти. Почистването на бамбуковите части става с помощта на мек препарат, след което те се полират със смес от равни части ленено масло и разредител за боя.


2. Бамбукови вятърни чанове

бамбук

Вятърните чанове са често срещан елемент във фън шуй, но всъщност те са една чудесна декорация както за дома, така и за градината. Чановете съчетават природна красота и приятен за ухото звук, а освен това се смята, че прогонват лошите енергии. Можете да закупите готови вятърни чанове от бамбук или пък да си направите сами такива – изберете бамбукови стълбчета с различна дължина и дебелина, пробийте в тях малки няколко дупчици в горната им част и прокарайте през тях връвчица или  струна; свържете ги към основното парче (което има връвчица за закачане) и добавете няколко хоризонтални парчета за тежест и звук.


3. Бамбуково килимче

бамбук

Бамбуковите килимчета са евтина и екологична алтернатива на обикновените ленти килими. Те могат да се поставят вътре в дома, на верандата или в двора – където и да се поставят обаче, те придават една специфична атмосфера и красота.


4. Бамбукова къщичка за птици

бамбук

За любителите на природата има един специален проект – къщичка за птици, която ще внесе в градината двойна доза природна атмосфера. Тя е не само функционална, но и много красива, а освен това е много лесна за направа - бамбуковите парчета са залепени като облицовка към вече съществуваща къщичка за птици.


5. Бамбукова саксия за цветя

бамбук

Независимо дали бамбукът ще е само облицовка или пък цялата саксия ще е направена от него, така получената декорация ще внесе красота и екзотика в дома или градината. Още повече, че бамбуковият материал излъчва много повече топлина и уют от иначе студения камък, изкуствената пластмаса или стандартната керамика.


6. Бамбукова ограда

бамбук

Бамбуковата ограда е красива, лека и лесна за направа. Освен това тя е екологичен и функционален вариант за заграждения, които изпълняват ролята и на рамка, по която се развиват увивните и пълзящи растения.


7. Бамбукова облицовка за лехите

бамбук

Облицовката на лехите не само придава по-спретнат и красив вид на градината, но има и своя собствена функция – тя пази лехата от навлизане на плевели и определя границите й. Градинската облицовка може да бъде направена с всякаква височина и от всякакъв материал – камък, керамика, гумен маркуч, тухла и прочее. Един от вариантите е облицовката от бамбукови стълбчета с различна дължина, подредени в редица.


8. Бамбукова пейка

бамбук

Градината традиционно изисква мебели от естествен материал – дърво, ратан, бамбук. Именно бамбукът е особено подходящ за направата на градинската мебелировка, тъй като той е елемент от природата с красив външен вид и здрава структура. Ето например тази бамбукова пейка е с практична и опростена конструкция, изградена с помощта на винтове и метални скоби за стабилност на крачетата. Тя става както за сядане, така и за поставяне на саксии със зеленина.

Източник: diyideas.com3 юни 2013 20:02 | dekoracia
От: neli
strahotni idei i krasoti vidjh tuk .
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
бамбук, фонтан, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg