фирми продукти
представяме
работа
 
12 цветови комбинации в зелено

Ако харесвате зеленото, но не сте много сигурни с кои нюанси да го съчетаете в интериора, ние Ви предлагаме няколко идеи в тази насока.


1. Нюанси на зеленото + тъмносиньо

комбинации със зелено

Стените в този интериор са в два различни нюанса на зеленото, съчетани с бяла ламперия. За да се разчупи монохроматичната цветова гама обаче, са добавени няколко аксесоара в синьо, създавайки една хармонична комбинация.

Тип на цветовата комбинация: Ежедневна


2. Светлозелено + Цитрусово оранжево

комбинации със зелено

Свежо съчетание, което мигновено внася светлина във всеки интериор. Ако се добавят и няколко щрихи в студени нюанси, например яркосиньо, това ще обогати допълнително палитрата.

Тип на цветовата комбинация: Пролетна


3. Светлозелено + Червено

комбинации със зелено

За да се компенсира пастелният завършек на светлозелените стени, в този интериор са добавени няколко аксесоара в червено с оранжеви оттенъци.

Тип на цветовата комбинация: Модерна и игрива


4. Лайм + Розово

комбинации със зелено

За да се създаде наситен завършек на помещението, зеленото в нюанс на зелен лимон (лайм) е съчетано с розово и съвсем малко кафяво. Останалите елементи в интериора са  решени в искрящо бяло, за да контрастират на тази смела цветова комбинация.

Тип на цветовата комбинация: Дръзка


5. Тъмнозелено + Сиво

комбинации със зелено

Не се страхувайте да съчетаете тези два дълбоки и наситени нюанса. Въпреки своята нестандартност, тази комбинация внася в интериора елегантност и стил.

Тип на цветовата комбинация: Мъжествена и силна


6. Кафяво-зелено + Червено

комбинации със зелено

За да постигнете един по-традиционен външен вид на интериора, съчетайте червено с оранжев оттенък и зелено с кафеникав подтон. Така получената комбинация е достатъчно силна,  но не и неприятно ярка.

Тип на цветовата комбинация: Формална, но уютна


7. Светлозелено + Розово

комбинации със зелено

Свежа и жизнерадостна палитра, която е особено подходяща за детската или тинейджърска стая. Основните нюанси тук с малиново, бебешко розово и светлозелено с жълтеникав оттенък.

Тип на цветовата комбинация: Дръзка


8. Зелено + Жълто

комбинации със зелено

Перфектна комбинация за лятната вила – яркожълтото подчертава чудесно наситеността на зеленото. Останалите елементи в интериора – стените и подовата настилка, са решени в естествени нюанси (бяло и кафяво), за да създадат приятен за окото фон на тази цветова комбинация.

Тип на цветовата комбинация: Успокояваща и ежедневна


9. Сивозелено + Оранжево

комбинации със зелено

Ако искате да постигнете един по-пастелен и изтънчен вид на интериора, изберете някой от по-светлите и неярки нюанси на зеленото. Чудесен избор в това отношение е сивозеленото, което можете да съчетаете с малко оранжево за контраст.

Тип на цветовата комбинация: Изтънчена и модерна


10. Светлозелено + Сливово

комбинации със зелено

Тази официална всекидневна изглежда едновременно елегантна и слънчева благодарение на добре подбраното съчетание между пастелно светлозелено върху стените и наситено червено с цвят на слива върху пода, завесите и мебелите. Елегантният завършек се дължи на ненатрапчивия контраст между двата нюанса.

Тип на цветовата комбинация: Елегантна


11. Зелено + Черно

комбинации със зелено

Наситено зелените стени се съчетават чудесно с цвета на спалното бельо, докато мебелировката в синьо-черно добавя контраст и интерес в интериора.

Тип на цветовата комбинация: Еклектична


12. Тъмнозелено + Лайм

комбинации със зелено

За да създадете елегантен монохроматичен интериор, съчетайте два нюанса на зеленото (тъмнозелено и яркозелено с цвят лайм) и добавете към тях искрящо бяло. За да не стане интериорът твърде хомогенен, изберете различни текстури и материи, за да го разнообразните – лен, коноп, кадифе и прочее.

Тип на цветовата комбинация: Изтънчена, но едновременно с това и жизнерадостна


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
цветове, интериор, цветови решения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg