фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Двустранно одеало за пикник

Летните месеци наближават, а с тях и желанието ни да излизаме на разходки сред природата. Ако обичате семейните пикници на открито, прибавете към комплекта с необходими аксесоари и едно практично и красиво одеало с 2 лица. Едната страна на одеалото е от винилов материал, за да изолира от влагата върху тревата, а другата е мека и удобна за сядане. Ако пък искате да поставите някаква храна върху одеалото, можете да го направите като обърнете едно ъгълче от него, така че да използвате изолираната винилова повърхност.

одеало за пикник


Необходими материали:

* 2 метра винилова материя за покривка за маса (можете да използвате и голяма мушама или пък друга непромокаема материя)
* 2 метра мек плат (например бархет)
* топлийки
* шевна машина
* ножици
* здрав конец


Инструкции:

1. Срежете мекия плат, така че размерите му от всички страни да са с около 2-3 см. по-малки от тези на виниловата материя (за подгъва)

2. Поставете виниловата материя с лицевата страна надолу и поставете върху нея парчето от мек плат – то трябва да е разположено в центъра й, така че разстоянието от четирите страни да е еднакво.

3. Започвайки от по-дългата страна, прегънете ръбовете на мушамата, така че да направите подгъв. Подгъвът трябва да е двоен – първо подгънете 1- 1.5 см., а след това подгънете отново още толкова, захващайки част от ръба на мекия плат отгоре. Захванете с топлийки.

одеало за пикник

4. Зашийте подгъва с шевна машина. Повторете процедурата и с останалите ръбове. Към единия ръб можете да пришиете допълнително панделка, сгъната надве – така ще можете да сгънете одеялото, да го навиете на руло и да го приберете лесно в кошницата за пикник.

одеало за пикник


Източник: designspongeonline.com19 октомври 2011 14:17 | няма
От: няма
Много хубаво и практично! Браво!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
направи си сам, проект, одеало за пикник

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg