фирми продукти
представяме
работа
 
Направете си сами ефектен настолен календар

Ако обичате да майсторите разни неща за дома си, ето една интересна и лесна идея за домашния офис или детската стая – вечен календар върху кутия за моливи, който ще бъде винаги актуален. За целта можете да използвате готовите шаблони, които ще Ви покажем или пък да си направите такива сами, според собствените си желания и вкус. Изборът на цвят оставяме на Вас. Календарът съдържа няколко елемента – ден от седмицата, месец от годината, дата от месеца и дори показател за настроението Ви в момента.

календар

Какво ще Ви е необходимо:

- празна и чиста кутия (от консерва, ядки и прочее; предварително се уверете, че ръбовете от изрязания капак не са остри)
- шаблон за датите от месеца, принтиран върху бяла хартия (той се поставя под едната цветна лента) – оригиналния шаблон можете да видите тук
- шаблон за останалите елементи, принтиран върху цветен картон (съседните ленти могат да са в различни цветове) – оригиналния шаблон можете да видите тук
- макетно ножче
- каучуково лепило
- двойно залепваща лента

календар

календар

Забележка: Дадените тук шаблони са направени за конкретната кутия, затова предварително трябва да измерите тази, която ще ползвате и да прецените размерите на шаблоните, от които се нуждаете (обиколката на кутията Ви показва необходимата дължина на лентите, а нейната височина, разделена на 4 – ширната на всяка от четирите ленти).


Инструкции:

1. Почистете добре празната кутия и ако е необходимо изгладете ръбовете около отвора (там, където е изрязван капакът). Металните кутии от консерви са добър избор, но повърхността на картонените кутии от ядки е по-подходяща за залепване на хартиените ленти.

2. Свалете шаблоните и ги оразмерете спрямо Вашата кутия. Ако ще използвате Ваш собствен шаблон, принтирайте него.

календар

3. Внимателно изрежете лентите по прекъснатата линия с помощта на макетно ножче. Изрежете и малкото прозорче, намиращи се в средата на третата лента – през този отвор ще се вижда датата от месеца.

4. Залепете бялата лента (с датите) към повърхността на кутията с помощта на лепилото  - тя трябва да се намира точно под третата лента (с прозорчето). Сивата част от лентата показва къде лентата се припокрива.

календар

5. Увийте картонените цветни ленти около кутията и залепете всяка от тях с малко парче двойно залепваща лента (по сивата част) – тези ленти трябва да са подвижни, за да ги нагласяте спрямо датата, деня, месеца и... настроението си.

Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
календар, проект, настолно календарче

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg