фирми продукти
представяме
работа
 
Великденска украса в последния момент

Ако сте оставили празничната украса за последния момент, ето няколко идеи – някои изключително семпли, а други малко по-сложни. Който от тях да изберете обаче, крайният резултат ще бъде ефектна и свежа украса за празника.


Яйца и карамфили

великденска празнична украса

Няколко цветни яйца, поставени в центъра на красива купа и обградени от свежи карамфилови цветове – тази декорация е колкото семпла, толкова и ефектна. Можете да замените карамфилите с други цветя или да смесите няколко вида цветчета със зеленина. Важното е поставените в центъра яйца да изпъкват на фона на зеленината. Самите цветове са със скъсени дръжки (4-6 см.) и са потопени в купата, в която е налята съвсем малко вода.


Великденска ваза с яйца

великденска празнична украса

Необходимо Ви е неголямо бурканче с широко гърло и прозрачна чаша за вода, която да поставите в центъра на бурканчето. Около чашата поставете няколко твърдо сварени яйца в различни цветове. Вътре в нея налейте вода и натопете разноцветен букет от пролетни цветя, чиито стебла сте срязали до съответната дължина (добре е техните цветове да се съчетават с цветовете на яйцата).


Разцъфтяваща красота върху масата

великденска празнична украса

Направете си собствена аранжировка с помощта на няколко готови великденски фигурки. Ако разполагате с няколко саксии или контейнерчета с пролетни цветя, използвайте ги, за да направите цяла празнична сценка. Между цветята поставете керамични зайчета (големината на фигурките няма значение, стига да са достатъчно високи, за да се виждат сред растенията) и няколко разноцветни яйца (може и изкуствени). Можете също така да поставите фигурките и яйцата върху поставка, а около тях да подредите саксиите с разцъфнали цветове.


Аранжировка със зайчета и цветя

великденска празнична украса  великденска празнична украса

Ако разполагате с керамични фигурки на зайчета, използвайте ги, за да ги съчетаете със свежи цветове на роза или друго цвете. Ако фигурките не разполагат с място, където да пъхнете цветчетата (както в този случай – кошнички), можете да залепите или завържете към тях малки плетени кошнички, които да използвате като миниатюрни вази. В съдчето налейте малко вода или поставете малко намокрен памук, който да поддържа цветчетата свежи.


Великденска шапка с изненади

великденска празнична украса

Вместо стандартната кошничка с яйца използвайте някоя стара плетена шапка – в нея подредете яйцата и ги украсете с ленти от панделка, изкуствена или естествена зеленина или дори със свежи цветчета със скъсени дръжки.


Цветни "гнезда"

великденска празнична украса

Използвайте няколко големи цветчета, за да създадете декоративно "гнездо" за великденските яйца – за целта е необходимо да скъсите максимално дръжките на цветчетата, да ги поставите в плитки, но високи стъклени чаши за десерт, в които сте налели малко вода и да подредите в центъра им по няколко малки яйца (изкуствени или естествени). За целта най-добре да използвате пъдпъдъчи яйца, които са не само достатъчно малки, но са и естествено оцветени.


Зайчета и цветя

великденска празнична украса

Масата ще придобие завършен празничен вид, ако добавите няколко фигурки на зайчета от бял порцелан. Още по-добре би било, ако фигурките са допълнени от вазички, в които да натопите малки пролетни букетчета. Ако не разполагате с такава готова декорация, можете просто да поставите по една порцеланова вазичка до всяка фигурка.


Поставка за яйца

великденска празнична украса

Направете си ефектна декорация за масата, като използвате красив свещник, върху който да подредите разноцветните великденски яйца. Можете предварително да пребоядисате свещника в сребристо, а на места да украсите и с малки чаени свещи. Ако е необходимо закрепете допълнително яйцата на мястото им с помощта на малко пластилин (т.нар. bluetack, който може да се намери в магазините за консумативи) или двойно залепваща лента.


Бяло върху бяло

великденска празнична украса  великденска празнична украса

Ако обзавеждането Ви за празника е базирано върху белия цвят или в неутралната гама, заложете на тази елегантна и изящна декорация. За целта са Ви необходими само твърдо сварени бели яйца (може да са боядисани и в някой пастелен неутрален нюанс), високи стъклени купи и няколко бели лалета. Поставете яйцата в купите, добавете малко вода и украсете с лалетата. Тази декорация се съчетава страхотно със сервизи от бял порцелан.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
великденска украса, празнична украса, великденски яйца

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg