фирми продукти
представяме
работа
 
Организирайте кухненското килерче по сектори

Ако подредите кухненския шкаф или килер така, че да оформите няколко отделни зони, съхранението и намирането на продуктите и пособията ще бъдат значително по-лесни. Така ще сте наясно с това с какви продукти разполагате и в какво количество, от какво имате нужда да набавите и къде да поставите новозакупените провизии (тук разбира се става въпрос само за продукти, които няма нужда да се съхраняват в хладилник или при специални условия).


Зониране

килерче

Разделете килерчето на няколко зони (сектора), в които храните да са подредени на групи  - така намирането на провизиите ще става много по-лесно, а оттам ще се намали времето за подреждането и приготвянето им. Първото, което трябва да направите е да определите категориите и влизащите в тях храни. След това обозначете мястото, където ще подредите продуктите в дадената категория – трябва да поставите по-често използваните продукти на по-достъпно място. Най-накрая поставете на секторите етикети.


Зона 1: Импровизирано забавление

килерче

Поставете в кошнички селекция от трайни и бързи за приготвяне аперитиви и мезета, салфетки, клечки за зъби, подноси и въобще всякакъв вид провизии, които ще са Ви нужни при събиране или празненство, организирано в последния момент.


Зона 2: Продукти за печене

килерче

Пазете сухите продукти в прозрачни контейнери, затворени херметически. Контейнерите подредете така, че да виждате съдържанието им от пръв поглед – както като вид на продукта, така и като количество.


Зона 3: Лесни ястия за уикенда

килерче

Поставете да едно място необходимите продукти за ястията през уикенда – поставете ги в стабилни метални кошнички (за всяко ястие), така че да виждате съдържанието им.


Зона 4: Общи продукти

килерче

Групирайте храните по тип (зеленчуци, плодове, супи и прочее) и ги подредете в редици върху рафта или рафтовете. За да виждате всички продукти, подредете ги стъпаловидно.


Зона 5: Бърза следобедна закуска

килерче

Складирайте на едно място продуктите и аксесоарите, които са необходими за бърза следобедна закуска на всеки един член на семейството – пластмасови прибори, салфетки, кутии за обяд, торбички за сандвичи и прочее. Така за всеки от домакинството ще бъде много лесно да грабне това, което му е необходимо, преди да излезе по работа или на училище.


Зона 6: Закуска

килерче

Поставете храната за закуска на лесно за достъп място. Такива продукти са например кутиите с мюсли и овесени ядки, сухи разтворими смеси за напитки (какао, нескафе), консервирани плодове и прочее. Пакетирания хляб пък може да поставите в отделна кошничка, монтирана под самия шкаф.


Зона 7: Прибори и приспособления

килерче

Закачете обемните или рядко използваните прибори върху кукички, монтирани на стената или от вътрешната част на вратичката на шкафа. Ако имате достатъчно място в килерчето, можете да поставите част от съдовете и приборите за готвене (дори по-малките уреди) в него.


И още няколко съвета...
Пазарувайте и селектирайте продуктите за няколко различни ястия, които планирате да приготвите през следващите няколко дни. Трайните продукти, които не изискват дадена температура, поставете заедно в отделни кошнички (за всяко ястие) – така ще улесните значително работата си по приготвянето на храната и ще спестите време.

килерче

Ако имате достатъчно място на рафтовете, подредете различните продукти в идентични пластмасови или стъклени съдове и ги разпределете по групи (варива, подправки и прочее) – така ще виждате кой продукт къде се намира и дали имате от него в достатъчни количества.

килерче


Източник: bhg.com28 април 2009 14:48 | Одобрявам
От: Милкана
Аз ще използвам съветите за обща организация на кухненското пространство. Чудесна е!
14 април 2009 09:26 | отговор
От: comfort
Съгласна съм, че повечето хора не могат да си позволят такъв килер, но това не означава, че не могат да приложат някои от идеите - само трябва да се смени мащабът. За съжаление статиите са публикувани в американски сайтове и снимките са взети оттам - в противен случай трябваше да оставим статията без никакви изображения.
13 април 2009 18:01 | пародия бг
От: Ивона Колева
Кой в нашата бедна държава може да си ппозволи такъв килер?Това е неосъществим лукс. Макар,че би било хубаво да помечтаем,че с нашите "африкански заплати" бихме подредили такъв килер!!!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
кухненско килерче, кухня, организация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg