фирми продукти
представяме
работа
 
Зелена "яйчена" украса за Великден

Деликатните яйчени черупки могат да се превърнат в ефектен елемент от празничната украса за Великден. За целта е необходимо да запазите черупките на яйцата, които ще използвате за приготвянето на празничните ястия, за да ги използвате за миниатюрни саксийки за растения. С тях можете да украсите масата, перваза на прозореца или пък цялото помещение.

украса

Вижте как можете да направите тази свежа декорация в няколко лесни стъпки:

1. Пробийте внимателно по-острия край на яйцето с помощта на нож за мазане или друг подходящ инструмент. Внимателно изрежете "капачето" и изсипете съдържанието в купа, за да го използвате за готвене или за нещо друго.  Измийте черупката с вода и пробийте малка дупчица на дъното й с помощта на остро ножче или игла (за дренаж).

украса

2. Изберете растенията, които ще използвате за декорация – те трябва да са с малки коренища. Внимателно отстранете част от почвата около корените на растенията и ги наместете вътре в черупката. Ако е необходимо допълнете с малко почва.

украса

3. Съчетайте няколко различни растения по форма и цветове, за да получите по-разнообразна декорация. Можете да разнообразите и допълнителната украса – поставете всяко яйце върху малка поставка (от тези, които се използват за закуска с рохки яйца) или ги подредете в кутия с разноцветни хартиени ленти и великденска декорация. За още по-голям ефект подредете черупките в кора за яйца и ги поставете на перваза на прозореца.

украса


Източник: bhg.com21 август 2009 11:47 | dekor
От: kokinoskufica
mnogo sa qki haresvat mi
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
великденска украса, яйчени черупки, саксии

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg