фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна и красива завеса за баня

Заредете банята си с пролетно настроение с тази собственоръчно направена завеса. Завесата е направена от няколко различни парчета плат, съчетани помежду си. Изборът на цветове и десени оставяме на Вас.

завеси за баня

Необходими материали:

* Избрани платове в различни десени и цветове (координирани помежду си)
* Здрав конец
* Втулки
* Вълнени помпони за украса (ако не намерите готови, по-долу можете да видите инструкции за направата им)
* Твърд картон
* Мерителна рулетка
* Игла или шевна машина
* Памучна подплата за завеси
* Кукички за завеси за баня с плоска повърхност

завеси за баня


Инструкции:

1. За да получите измерванията за нарязване, разделете цялостната дължина на завесата  на 3 равни части – измерването става от корниза до пода (на няколко сантиметра от него) или по Ваше желание. Така ще получите 3 еднакви „реда“ от съшити помежду си парчета плат.

2. Измерете и нарежете парчетата плат, като ги подредите според желанието си. В показания проект са използвани 3 различни материи в подобни цветове и десени, комбинирани несиметрично (вижте първата снимка).

3. Направете веревния шев (1.3 см. ширина), който играе ролята на контур между отделните парчета плат.

4. Подплатете завесата с памучната подплата и монтирайте втулките в горната й част.


Как да направите помпоните:

1. Срежете парче от картона с размери 3 х 10 см.

2. Като придържате края на преждата, която ще използвате, увийте стегнато нишката около парчето картон 100 пъти, като се движите по дължината на картона и покриете около 7.5 см. от нея. Вмъкнете част от преждата с дължина 15-ина см. по дължината на единия ръб на картона и завържете, като изпънете нишката достатъчно силно без да прегъвате картона.

3. Не връзвайте на възел, но придържайте нишката стабилно. Едновременно с това използвайте малки ножички, за да срежете преждата по отсрещния ъгъл – режете по малко, като стягате връзката докато работите (Вижте примерната схема по-долу).

4. Когато приключите с нарязването, стегнете връзката и направете възел на дългата нишка. Подрежете готовите помпони на еднаква височина.

завеси за баня


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
завеси, пролетни цветове, баня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg