фирми продукти
представяме
работа
 
Забавен великденски заек от филц

Една лесна за направа, но много забавна декорация за Великден (и не само), която ще зарадва не само децата, но и възрастните. Ако желаете, можете да си направите цяло "семейство" от филцови зайчета и да ги поставите в детската стая или пък във всекидневната.

зайче


Необходими материали:

* Яйце от дунапрен, стиропор или друг подходящ материал (предварително изрежете малка част от едната страна на яйцето, за да я изравните – това ще бъде основата на фигурката)
* Филц в два цвята – бяло и кафяво (може да изберете и друг цвят – например сиво, черно или дори розово)
* Плюшен шнур (тънка и гъвкава метална жичка, покрита с фини реснички, която се използва за изработка на декоративни елементи)
* Помпони – малък и голям (за нослето и за опашчицата)
* Обикновено лепило за тъкани
* Карфици с цветни главички (за очичките)
* Малко парче тънка панделка


Инструкции:

1. Свалете схемата за изрязване на елементите от филц. Ако смятате за необходимо я увеличете с около 50%.

схема

2. Пуснете схемите на принтер и изрежете по контурите. Използвайте така получените шаблони, за да очертаете и изрежете елементите от филц. Крачетата трябва да се изрежат по 2 броя – ако филцът има две страни, те трябва да се изрежат огледално. Главата и предните лапички се изрязват от прегънато надве парче филц (за да стане симетрична фигурка) – след това парчето се разгъва и вече разполагате с целия елемент.

3. Облепете "яйцето" с бял филц.

4. Направете очички с помощта на 2 карфички с черна или сива главичка – прокарайте карфиците през филцовия елемент и през "яйцето".

5. Залепете по едно малко парченце бял филц върху кафявите ушички. Залепете малкия помпон за носле, а големия – за опашка. Направете мустаците от плюшения шнур.

шнур
Плюшен шнур

6. Завържете лентата на панделка и я залепете под врата на зайчето. Декорацията вече е готова.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
Великден, великденска украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg