фирми продукти
представяме
работа
 
14 красиви тапета за модерния интериор

След кратко затишие, тапетите се завръщат на мода в съвременните домове. Те обаче вече не са само фон за останалите аксесоари, а сами са се превърнали в акцент и декорация на интериора. Вижте няколко модерни тапета за хора с различен вкус – някои от тях са ярки и наситени, а други са деликатни и нежни.


1. Шикозна растителност

Този жизнерадостен мотив, съчетаващ деликатни стръкчета трева в пастелни нюанси, създава нежно усещане за радост и релаксация, без обаче да отстъпва ролята си на акцент в интериора.

тапети


2. Мек флорален мотив

Тази флорална декорация излъчва деликатна елегантност с модерен привкус. Нежният зелен нюанс, съчетан с бяло, може да се превърне в основа за изграждането на цялостната цветова схема на интериора.

тапети


3. Детелини

Стилизираната форма на четирилистна детелина, вградена в една повтаряща се структура, е един истински моден писък в интериорния дизайн. Десенът е едновременно модерен и традиционен, а изборът на цвят – наситено тревно зелено, превръща тапета в силен акцент за интериора. Той особено подходящ за малки помещения и ниши, тъй като там ще има още по-силно въздействие върху сетивата.

тапети


4. Златна треска

Монохроматичните тонове върху тапета създават една официална атмосфера с лек модерен привкус. Съчетан с богати дървесни тонове, той би стоял изключително добре в трапезарията или всекидневната.

тапети


5. Класически райета

Богатите жълтеникави подтонове на цветовете, използвани в този тапет, му придават традиционен външен вид. Щрихите в пурпурно розово обаче му придават модерен завършек, подходящ за всеки интериор, особено за антрето.

тапети


6. Тропически полъх

Тапет, подходящ за любителите на ярките цветове и десени. С наситените нюанси и тропически мотиви, той внася в интериора усещане за свежест, релаксация и екзотика. Асоциацията със златисти пясъчни плажове и зелени палми може да се подсили, ако тапетът се съчетае с плетени мебели и тапицерия в свежи цветове.

тапети


7. Произведение на изкуството

Нежните нюанси и деликатният контраст на този тапет го превръща в подходящ фон на всеки интериор. Той е семпъл, но много красив и елегантен, създавайки усещането, че върху стената има огромна рисунка с маслени бои.

тапети


8. Наситени силуети

Нежните наситени нюанси и природните мотиви на този тапет го правят силен като присъствие, но едновременно с това ненатрапчив. Заради наситеността на десена, най-добре е тапетът да се използва само върху една акцентна стена и да се съчетае с материи в неутрални цветове.

тапети


9. Природна картина

И тук дизайнерът е заложил на природните мотиви, но в този тапет те са по-натуралистични и не толкова стилизирани. Листата с различна форма и размери са съчетани и преплетени едно в друго върху наситен фон в пурпурно. Самите листа са в бледи нюанси, за да може фонът да изпъкне по-добре. Заради своята наситеност, този тапет също е особено подходящ за една-единствена акцентна стена, както например е направено в показаната на снимката баня.

тапети


10. Наситени нюанси

Големи стилизирани листа в синьо-зелен нюанс върху шоколадово кафяв фона – това съчетание прави тапета едно истински творение на изкуството. Заради силата си на присъствие, той е особено подходящ за помещения с луксозен и официален интериор – трапезария, гостна или пък всекидневна.

тапети


11. Традиционно-модерен стил

Богатият десен, имитиращ луксозна дамаска в два нюанса на кафявото, придава на тапета класическа елегантност и стил. Този нов прочит на традиционното обаче връща обратно на мода тази стилистика и едновременно с това прави тапета подходящ дори за един съвременен дом, стига той да се вписва в стила на интериора.

тапети


12. Златисти вълни

Вълнообразните металически ивици, съчетани със златисти нюанси, придават на стената усещане за динамика и разчупеност. Особено подходящ фон за стандартната спалня със скучноват интериор, която този тапет мигновено ще преобрази.

тапети


13. Класически цветен мотив

Класическите флорални мотиви присъстват и върху този тапет – тук обаче десенът е сякаш обърнат наопаки, подобно на филмов негатив. Крайният резултат е доста ефектен и едновременно с това ненатрапчив – цветовете са в цвят яйчена черупка, а фонът е в графитено сиво.

тапети


14. Образ на пластове

Тапет в неутрални нюанси и вълнообразни ивици, при който тайната на ефектния външен вид се крие в това, че ивиците са напластени постепенно. Така се създава едно триизмерно усещане за релефност на образа, особено ако тапетът се съчетае с мебели и аксесоари в неутрални нюанси или контрастни цветове (черно и бяло).

тапети


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
тапети, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg