фирми продукти
представяме
работа
 
Интересни сгради: Модерното разширение на музей в Сан Франциско

Съвременният еврейски музей в Сан Франциско, Калифорния, отскоро е с нов облик. Музеят, който е основан през 1984 година, вече притежава ново и модерно разширение към вече съществуващата сграда. Автор на проекта е архитекта Daniel Libeskind. Съоръжението е с площ от 63 000 кв. м. допълнителна площ и е напълно завършено през юни 2008 г.

музей

музей

музей

Новата структура е изградена от стомана върху бетонна основа, с обшивка от неръждаема стомана. Тя позволява разширяване на пространството, което ще се използва за презентация на различни изкуства и образование. В допълнителните помещения хора от всякакви възрасти ще могат да се събират и да се наслаждават на изкуството, както и да обменят различна информация помежду си. Целта е чрез интересни и заинтригуващи нови програми да бъдат привлечени още повече посетители – това включва различни изложби, музика на живо, лекции и дискусии, образователни дейности и други.

музей

музей

музей

Дизайнът на сградата е вдъхновен от фразата "l’chaim", което на староеврейски означава "да живееш". Целта е новата структура да бъде физическо превъплъщение на мисията на музея да събира на едно място традиция и иновация, за да изследва значимостта на еврейските традиции и ценности в съвременния 21 век.

музей

музей


Източници: daniel-libeskind.com и jmsf.orgНяма коментари


ключови думи
музей, разширение, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg