фирми продукти
представяме
работа
 
"Плетена" стена

Ако си спомняте интересното дизайнерско решение за стените, наречено Wovin Wall и то Ви е харесало, то този проект няма как да не Ви хареса. Разбира се резултатът не е абсолютно същият, но пък целият проект е много по-евтин и достъпен. Вижте проекта за изграждане на "плетена" стена – той може да бъде само основа за различни вариации, които можете да създадете сами (по форма, цвят, материали и прочее).

стена

Тази "плетена" стена от дълги и тънки ленти дървесина е превърнала тази иначе скучна спалня в място, вдъхновено от африканския стил. Тя е едновременно горна дъска на леглото и своеобразен балдахин, който оптимизира един специфичен архитектурен детайл – ъгловият таван.


Необходими инструменти и материали:

* инструменти за нарязване на дървесината (циркуляр, рутер и прочее)
(Забележка: Ако не разполагате с такива инструменти или нямате опит в работата с тях, най-добре е да поръчате на специалист /дърводелец/ да Ви ги нареже предварително.)
* пирони и пистолет за пирони (или чук)
* винтове за дърво (5 см. и 6.3 см.) и пистолет за винтове (или отвертка)
* 4 плоскости от шперплат с дебелина 0.6 см. (ако дебелината е по-голяма, лентите няма да се огъват)
* 1x2 парчета дървесина /например тополова/ (за обшивка)
* дълги дървени дюбели
* оцветител за дърво (stain)
* полиуретан
* четки за боя


Инструкции:

1. Изберете вида дървесина, от която да бъде шперплатът, който ще използвате (тук е използвана черешова). Преценете какво ще бъде необходимото количество шперплат в зависимост от размерите на стената, която ще облицовате.

2. Нанесете върху шперплата, дюбелите и парчетата дървесина оцветител за дърво. Използвайте за целта четка за боядисване, а накрая избършете с парцал и оставете да изсъхне.

3. След като дървесината за обшивка изсъхне, монтирайте парчетата хоризонтално върху стената – по дължината на линиите, които искате да бъдат горната и долната част на "плетката". Монтирайте ги с винтове за дърво (5 см.).

4. Прокарайте дюбелите през циркуляр, за да ги срежете по ръба с около 5 мм, така че да създадете плоска повърхност от едната им страна (там, където ще бъде контактът им с шперплатовите ленти).

стена

5. Монтирайте дюбелите към обшивката в горната и долната част на стената с помощта на винтове за дърво (6.3 см.). Тук те са разположени на разстояние 60 см. един от друг, образувайки вертикалната конструкция.

6. Когато шперплатовите плоскости изсъхнат, нарежете ги на ленти с ширина 15 см., като съобразите дължината им с размерите на стената (или сектора от нея), която искате да облицовате. Ако стената е по-дълга от плоскостите, с които разполагате, срежете лентите така, че да могат да застанат една до друга – там, където едната свършва, там другата трябва да започва директно под дюбела.

7. Вплетете лентите между вертикалните дюбели в и над/ под конструкцията. Лентите трябва да стоят на мястото си без необходимост от пирони или лепило. След като запълните цялата конструкция, "плетената" стена е вече готова.


Източник: hgtv.com18 април 2009 07:58 | интересно
От: таня
интересно,но трудно за почистване
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
стена, плетена стена, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg