фирми продукти
представяме
работа
 
10 лоши решения за дизайна

Всеки човек може да реши сам за себе си как да подреди интериора в дома си, така че да се чувства най-удобно и уютно в него. Понякога обаче решенията, които собствениците (а понякога дори и дизайнерите) правят в тази насока, са толкова нестандартни и нефункционални, че спокойно могат да бъдат наречени грешка в дизайна. Ето и няколко примера.


1. Картина или телевизор?

дизайн

Плазмен телевизор, монтиран над камината на такава височина, определено не може да бъде удобен за използване – заради неподходящия ъгъл, той би докарал на собствениците на дома болки във врата.


2. Прекалено много еднакви шарки

дизайн

Дори най-красивият десен изглежда нелепо, ако с него се прекали. Така се е получило и тук, където флоралните фаянсови плочки са поставени почти навсякъде из помещението – върху кухненския плот, върху стената до него, както и върху останалите стени.


3. Фалшива тухлена стена

дизайн

Ясно е, че имитацията на стена, изградена от декоративни тухли е много по-евтина и лесна за поставяне от оригиналната облицовка. Крайното решение обаче трябва да се съобрази с условията в конкретното помещение – така например фалшивата пластмасова „тухлена“ стена в мазето определено не е най-подходящият избор, най-малкото заради нейната чупливост. Освен това, ако все пак се постави подобна имитация, то грижите за нея трябва да бъдат редовни, за да се избегне ситуацията, показана на снимката.


4. Метален навес

дизайн

Този навес не само изглежда странно, в сравнение със стандартните сенници от плат, но е и нефункционален – металът ще изгуби красотата и блясъка си веднага, щом се замърси и започне да ръждясва, което пък прави поддръжката му по-трудна. Освен това този тип навес няма възможността за прибиране при мрачно време, да не говорим пък за силния шум, който ще се разнася при силен дъжд.


5. Странни мебели

дизайн

Фотьойлите със странна форма са нестандартни и интересни, но не са подходящи за всеки интериор. Мебелите с форма на бейзболна ръкавица, обувка на висок ток или пък паун в ярки цветове са подходящи за детската стая (ако се включи в някакъв тематичен дизайн), но в никакъв случай те нямат място във всекидневната или трапезарията.


6. Огромни отворени помещения

дизайн

Огромните отворени помещения са трудни за планиране, освен ако не искаме крайният резултат да прилича на хотелско фоайе. Освен това в повечето домове, в които има едно голямо и открито помещение, останалите стаи са твърде малки, за да компенсират това.


7. Скучен интериор в бежово

дизайн

Неутралните цветове са приятни за окото и се съчетават лесно с останалите нюанси. Когато обаче съчетаем бежово с кремаво, ванилово и екрю, то получаваме един твърде безличен интериор без цвят и индивидуалност.


8. Тематични помещения

дизайн

Домът не трябва да се превръща в странно заведение за забавление, окичено с всякакви нестандартни аксесоари и украси. Особено странно изглежда помещение, в което са натъпкани всякакъв вид декорации, предмети и мебели, свързани с различна тематика – постери на любимия филм, игри, сектори в различен стил и прочее. Дори да се обзаведе някоя от стаите тематично, дизайнът трябва да се придържа само към един-единствен стил.


9. Отворени кухненски пространства

дизайн

Един от най-лошите варианти за кухненски интериор включва непрекъсната поредица от кухненски шкафове по цялата дължина на стените в помещението, заграждащи отворено пространство в средата. Така не се използва огромна част от стаята, която може да бъде превърната в работна площ – например с помощта на подходящ по размери кухненски остров.


10. Повсеместна винилова облицовка

дизайн

Има нещо наистина странно в това да облицоваш цялата си къща в пластмаса. Ако се използва разумно, виниловата облицовка (т.нар. сайдинг) е наистина едно практично решение. Ако обаче той се съчетае с облицовка от винил, имитираща каменна или тухлена стена, или някакъв подобен продукт, то фасадата става твърде изкуствена и фалшива. Още повече, ако облицовката покрие цялата фасада, включително комина.


Източник: thisoldhouse.com1 май 2009 03:04 | Мнение
От: Невена
Не съм много съгласна.Всеки има собствен вкус,независимо как изглежда в очите на другите.Важното е на теб да ти харесва.Това не че изглеждало стилно и незнам си какво още не толкова важно.Зависи от вкуса на човека.
19 април 2009 18:28 | Мнение
От: Албена Тодораова
Съгласна съм напълно с изброените 10.Много хора,в старанието си да създадат"стилно"жилище,допускат повечето от изброените грешки.Все още не сме се научили да експериментираме и залагаме на скучноватите варианти "от страх да не объркаме нещо'.За мен стилното жилище не е това,като на съседа,а напротив,това,в коеъо си вложил сърцето си,проявил си фантазия и в крайна сметка отразява твоята индивидуалност.Аз съм за смелите и нетрадиционни решения!
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
дизайн, интериор, интериорни решения

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg