фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративна украса върху огледалото

Ако искате да разнообразите интериора без много средства и усилия, можете да обърнете внимание на малките детайли. Така например можете да освежите скучното старо огледало върху стената на антрето, като му добавите деликатна, но ефектна украса. Най-голямото предимство на тази техника на декорация е, че може лесно да бъде премахната и сменена с друга, когато Ви омръзне.

декорация

Необходими материали:

1) бяла самозалепваща се хартия (т.нар. contact paper, използвана за облицовка на различни повърхности; някои от видовете наподобяват имитация на дървен фурнир, а други за полупрозрачни)
2) макетно ножче
3) маркер
4) акрилна боя
5) малък дунапренов валяк за боядисване
6) огледална или стъклена повърхност

хартия

Инструкции:

1. Поставете хартията върху цялото огледало, като изгладите добре повърхността й, за да премахнете балончетата с въздух.

2. Нарисувайте избрания дизайн върху хартията или пречертайте избрана от Вас шарка. Ако  сбъркате можете да рисувате и върху вече създадените линии, докато достигнете желания резултат.

декорация

3. Използвайте макетното ножче, за да изрежете формите по очертанията. Всяка видима част от огледалото ще бъде боядисана, затова изрязвайте само тези места, които искате да оцветите.

4. Нанесете един слой боя върху огледалото, за да покриете напълно всички изрязани участъци.

5. Оставете боята да изсъхне за няколко минути и нанесете втори слой боя.

6. Много внимателно отлепете хартията още преди боята да е напълно изсъхнала. Всякакви петна и размазвания можете да почистите с препарат за миене на прозорци. Накрая, когато боята изсъхне напълно, изравнете повредените ръбове на контурите от боя с помощта на макетно ножче.

Забележка: Ако не сте доволни от резултата или пък искате да смените вече направения дизайн, използвайте остро ножче, за да изстържете внимателно боята от огледалото и почистете с препарат за прозорци.

декорация

Източник: designspongeonline.com4 април 2009 11:58 | огледало
От: saracev
има и по лесен начин.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
огледала, боядисване, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg