фирми продукти
представяме
работа
 
Зимна градина

зимна градинаПрез зимата, когато природата изглежда гола и пуста, копнежът за повече зеленина в жилището се засилва. Зимната градина разширява жилището с една зелена стая, подобрява климата, като го обогатява с кислород и по-висока влажност на въздуха. Едновременно с това се пести енергия от съхранената в стъклената къщичка слънчева светлина. Остъкляването на балкона или верандата е най-простото разрешение на въпроса. То може да се осъществи както при едноетажни, така и при многоетажни къщи и жилищни блокове.

Жилище с интегрирана зимна градина зимна градина
Голямата полза от остъклена градина е целогодишното включване на природата в жилищната атмосфера. Аромат на южни, екзотични страни, възхищение от красотата на тропичните и субтропични растения – това се осъществява само когато тези растения са защитени от влиянието на сезона и промените във времето със светлопропускливо стъкло.
Преди да направите плана на зимната градина, е добре да проучите основно мястото и възможностите, с които разполагате. Важно е също да си изясните трябва ли да се поиска разрешение от съответните служби. Най-добре е да се консултирате с архитект.

Подходящи растения за студена зимна градина зимна градина

Трябва ли зимната градина да се използва през цялата година или става въпрос за студено място с температури между 5 и 10° С?
Студената зимна градина е идеална за всички средиземноморски растения като палми, агави, акации, бугенвилия, плумбаго, солейролия, ягода, евкалипт, смокиня, фуксия, кана, камелия, кливия, коралово храстче, олеандър, пеларгонии, гербера, мимози, пасифлора, агапантус, малва, сребърен дъб и други подобни.

Подходящи растения за топла зимна градина зимна градина

Топлата зимна градина може да се използва и като жилищно помещение с температури между 10 и 18° С. Следните растения се чувстват много добре в топла зимна градина: банан, фикус, бенжамина, бромелин, драцена, стрептокарпус, бръшлян, антурия, палма „рибя опашка”, златноплодна палма, кобея, хлорофит, платицериум, каучуково дърво, кала, колумнея, стефанотис, кротон, дърво на съдбата, орхидеи, филодендрон, нефролепсис, рапис, шефлера, тибухина, хоя белла, юка, стайна липа, кипарисова трева.

Подходящи мебели за зимната градина са плетените или ратановите. Два стола с цветни възглавнички създават изключително настроение и подходяща обстановка за отдих.

zeleno.bg24 февруари 2010 13:30 | панелната градина?
От: ирена
прекрасни идеи, но за прекрасни...имоти?а какво ще ни посъветвате в чисто български "панелен" аспект?чуждестранните списания и сами си ги четем.дайте ни професионален съвет за една зимна градина ,например в класически двустаен апартамент в "Люлин" - ?Как и къде?
21 декември 2009 16:42 | само цветя....
От: Анонимен
добре за цветята разбрах ,а къде мога да намеря наистана добър сайт за зимни градини и разбира се производител?
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
зимна градина, цветя, растения, жилище

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg