фирми продукти
представяме
работа
 
8 аксесоара, вдъхновени от дърветата

Дърветата и природната шарка на дървесината са не само много красиви, но и създават усещане за връзка с природата. Съвременните дизайнери все повече се стремят да внесат това усещане в интериора, като напоследък тази мода се е трансформирала в еко вариант. Това означава, че за декорация не са използвани естествени материали (дървесина, дървесна кора и прочее), а такива, които имитират техния външен вид.

Така например, все по-модерно е да се използва винилова подова настилка, имитираща дървесина, вместо стандартния дървен паркет. Тази настилка е не само по-екологична (не се налага да се отсичат дървета), но е и по-евтина, и по-лесна за почистване и поддръжка. Следвайки тенденцията, дизайнерите са минали в идеите си далеч отвъд подовите настилки, създавайки всякакъв вид аксесоари, имитиращи дървесина. Ето и няколко от тях.


1. "Плетена" дървесна кора за масата

имитация на дърво

Създадени от издръжлива винилова нишка, тези ленти за масата имитират дървесната кора не само като шарка, но и като цветове. Тази материя е не само красива, но и лесна за употреба, тъй като е много издръжлива и не задържа петна.


2. "Дървени" килими

имитация на дърво

Независимо дали ще се поставят върху естествен паркет или върху друг вид настилка, тези килимчета съчетават красотата на дървесината с качествата на винила. Ето защо те са много практични, водоустойчиви и лесни за почистване.


3. Красиви вази от брезова "кора"

имитация на дърво

Тези вази може да наподобяват сребристата кора на младо брезово дръвче, но всъщност са направени от кован метал. Те могат да се използват за съдове, в които да се поставят цветя, клонки и стръкчета, или пък да се поставят самостоятелно като украса. Като допълнителен ефект, върху вазите са направени дупчици, през които могат да се проврат отделни стръкчета, за да се създаде един още по-естествен ефект.


4. Лампи – пънчета

имитация на дърво

Някои дизайнери използват много тънък дървен фурнир, за да създадат абажури с интересна краска и цветове. Тези абажури обаче са направени по една много по-модерна технология – десенът, имитиращ дървесна кора, е "вграден" вътре в акрилната повърхност на абажура чрез специална дигитална принтираща технология. Така светлината от лампата прозира през шарката и създава усещането за истинска дървесина, тъй като снимките са реални.


5. Възглавници от "дървесна кора"

имитация на дърво   имитация на дърво

Шарките, спиралите и дори специфичните възелчета върху естествената дървесина са предадени реалистично върху тъкан, от която са направени тези декоративни възглавнички. Цветовете са естествени, но не са непременно копие на истинската дървесина – те варират между тъмнозелено и топла охра с цвят на секвоя.


6. Прибори за хранене "Клончета"

имитация на дърво

Ето нещо малко по-стилизирано – комплект прибори за хранене, чиито дръжки имитират дървесни клончета. Те са направени от сребро и са изключително детайлни - "клончетата" изглеждат толкова реалистично, че човек наистина би се заблудил в първия момент, че те са направени от истински дървесни клонки.


7. Аплик за лампата от дървесно "пънче"

имитация на дърво

Един изключително красив продукт, който е практичен и опростен като дизайн, и едновременно с това много ефектен Мотивът върху аплика – груба дървесна кора, е реална дигитална снимка, вградена върху акрилната повърхност.


8. Мека "дървесина"

имитация на дърво

Забравете за традиционните асоциации, свързващи дървесината с твърдост и грубост. Красивите дървесни шарки вече са вградени и в изключително меки материи, с разнообразие от нестандартни цветове. Така получените тъкани от „дървесна кора“ могат да се използват за всякакви цели – тапицерия за мебели, килими, декоративни възглавнички, спално бельо, одеяла, дори дрехи.


Забележка
: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
имитация на дърво, дървесна кора, декорация, аксесоари, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg