фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни аксесоари "Направи си сам"

декоративни боядисани предмети

Ако искате да придадете на дома си индивидуален стил и оригинален завършек, можете да си направите сами част от декорацията за интериора. Готовите декоративни аксесоари можете да използвате само за украса или пък като функционални елементи за дома (поставки, подпорки за книги, държачи на различни предмети и прочее) – за да бъдат достатъчно тежки, можете допълнително да ги напълните с пясък или камъчета.

За целта можете да използвате различни предмети, които да преработите по собствен вкус и желание – пластмасови или дървени фигурки с различна форма. За да се създаде един унифициран завършек на всички избрани аксесоари, добре е да ги обработите с един и същ цвят – дори можете да създадете цяла колекция от фигурки, които сте събрали от различни места. В показания проект например са използвани дървено яйце, пластмасова ябълка и пластмасово бурканче за мед във формата на мече.

декоративни боядисани предмети


Какво ще Ви е необходимо:

1) избрани фигурки или предмети (най-добре да бъдат от пластмаса или дърво)
2) кутия интериорна латексова боя в желания цвят (цветове)
3) найлонова торбичка или опаковъчно фолио (за поставяне на прясно боядисаните предмети)
4) сешоар
5) клещи
6) прозрачен спрей за запечатване на боята (може да се намери в специализираните арт магазини)
7) маджун или фин хоросан (по желание)
8) макетно ножче (по желание)
9) пясък (по желание)


Инструкции:

1. Ако искате само да боядисате предмета, можете да отидете директно на Стъпка 3.

2. Ако искате да запълните предмета с пясък или камъчета за тежест (за да ги използвате за подпорки за книги или поставка), първо трябва да изрежете в него малка дупка с помощта на макетното ножче, през която да изсипете пясъка във вътрешността. Ако предметът има подходящ отвор, можете да използвате него. За целта разбира се той трябва да бъде от материал, който може да се среже и да бъде кух отвътре. Запълнете предмета с пясък и го обърнете наобратно. Запълнете отвора с малко маджун или фин хоросан и го оставете да изсъхне.

3. Разбъркайте боята в кутията, за да сте сигурни, че е хомогенна.

4. Подхванете предмета по възможно най-удобния начин с помощта на клещите (или друг подходящ инструмент, така че да не изпуснете предмета в боята) – ако започнете от долната му страна, част от боята ще се стече и ще покрие част от повърхността. Ако ще Ви бъде по-лесно, можете да нанесете боята и с четка, но тогава крайният резултат няма да бъде толкова ефектен – потапянето в боя създава илюзията за порцеланова повърхност на предмета.

декоративни боядисани предмети

5. Потопете напълно предмета, издърпайте го от боята и го задръжте над повърхността, за да се стече излишъкът от боя.

6. Поставете боядисания предмет с дъното надолу върху парче опаковъчно фолио или найлонова торбичка.

7. Оставете боята да изсъхне за поне 24 часа, като го обдухвате от време на време със струята на сешоара (на ниска степен) за няколко минутки. След като горната част е суха на допир, преместете предмета върху чиста повърхност и го оставете да изсъхне напълно.

8. Когато предметът изсъхне напълно, напръскайте повърхността му със спрея (т.нар. sealant), за да запечатате боята. Оставете да изсъхне за няколко часа.


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
декорация, декоративни аксесоари, боядисване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg