фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Малки трапезарии с много стил

Дори малката трапезария може да бъде оформена така, че да създава приятна атмосфера, изпълнена с много стил, финес и уют. Вижте няколко идеи за изграждане и оформяне на кътчето за хранене така, че то да бъде компактно, функционално и едновременно с това – красиво.


Кокетна ниша до прозореца

За да се използва иначе неизползваемия ъгъл на помещението, там може да се направи кокетна ниша за сядане с пейка до прозореца. Те я не само красива и уютна, но е и функционална, тъй като заема по-малко място.

трапезарии


Опростен дизайн

Интериорът е възможно най-опростен и в него липсват излишни декорации. Масата в традиционен стил е съчетана със столове с модерен акцент. Диагонално поставената подова настилка пък визуално издължава помещението. Прозорците са оставени без завеси, за да не пречат на светлината да навлиза свободно в помещението, а неутралните цветове правят интериора да изглежда по-изчистен и стилен.

трапезарии


Свежи цветове

Тази неголяма, но уютна трапезария е превърната в своеобразен учебник за съчетаване на цветовете. Така например тук е приложено правилото, че щедрата употреба на белия цвят (върху тавана, ламперията и шкафа) увеличава оптически пространството и го прави по-светло и просторно. Ярките зелени нюанси се повтарят из цялото помещение, създавайки по този начин визуален баланс. Мебелите пък са подбрани така, че да създават усещането за пространство и лекота – столовете са с тънки крачета, абажурът на полилеят е от плат, а вратичките на шкафовете са стъклени.

трапезарии


Трапезария на верандата

Тук бившата веранда е внесена вътре в помещението, а на нейно място е поставена компактната трапезария. Обилната слънчева светлина, която навлиза в така получената ниша, създава усещане сякаш се храните на открито, сред зеленината на градината. Това усещане е допълнително подсилено от материалите, от които са направени мебелите – дървесина и ратан, със запазени естествени нюанси.

трапезарии


Трапезария в червено

Тук интериорът е решен в смели цветове и съчетания. Нишата за хранене е обляна в доматени и портокалови нюанси, съчетани с неутрално бежово и жълто. Изборът на различни по вид и цвят столове внася в помещението нетрадиционен акцент и интерес. Всъщност самата ниша – трапезария е обособена визуално в рамките на самото помещение с помощта на не много голямо килимче.

трапезарии


Стъкло и пастелни нюанси

Стъклото е често използван материал в помещения с по-ограничени мащаби, тъй като пропуска свободно светлината и така разширява пространството визуално. Тази трапезария също не  прави изключение от това правило, макар стъклото да не е основен материал в нея. Помещението изглежда изключително елегантно, красиво и изискано, като това се дължи в голяма степен на добре подбраните неутрални цветове, стилни аксесоари и  меки материи.

трапезарии


Уютна декорация

Архитектурата на това помещение е такава, че в единия му край се образува нестандартна по форма ниша – именно тя е превърната в ниша за трапезарията. Тук акцент се явява декорацията върху стените (т.нар. тоале), съчетана чудесно с цвета и десена на завесите. Мебелите за хранене са подбрани с размери, пасващи на нишата. Те са в традиционен стил – маса и четири стола от тъмна дървесина, като единственият акцент при тях са добавените възглавнички за сядане в нежно розово. Именно те са и свързващият елемент с останалата част от интериора.

трапезарии


Трапезария, обляна в светлина

Вградена в кухненското помещение, трапезарията – ниша заема мястото до прозорците в чупката, образувана от нестандартната архитектура на сградата. Така нишата остава близо до кухнята, като същевременно е визуално обособена встрани от натоварения трафик в помещението. Отличителните елементи тук са неутралните нюанси, елегантните мебели от тъмна дървесина и обилната светлина, идваща от прозорците, покрити само с ажурни навиващи се щори.

трапезарии


Дефинирано пространство

Тук трапезарията отново е обособена в рамките на кухнята, но тя не е разположена в някой от ъглите, а в средата на помещението. За визуално обособяване на пространството е използван плътен килим с правоъгълна форма – така помещението се разделя на две части – място за хранене и място за приготвяне на храната.

трапезарии


Изчистени линии

Едно от правилата за обзавеждане и поддръжка на малките помещения е да се придържате към изчистените линии, оскъдна декорация и възможно най-малко безпорядък. Тук също е използвано стъкло – за плота на масата за хранене, а столовете са без странични облегалки. Светлите, дори бледи, цветове създават усещането за повече светлина в помещението, а аксесоарите са сведени до минимум – само букет цветя върху масата и ефирно килимче в светло сиво.

трапезарии


Вградени елементи

Вграденият в станата банкет под прозореца служи за сядане около масата за хранене, спестявайки ценно място в помещението. Самото помещение е просторно, но трапезарията отново се помещава в кухнята, като нишата за хранене е обособена в ъгъла на стаята.

трапезарии


Източник: bhg.com31 март 2009 18:48 | много красиво
От: красота
Идеите са прекрасни!Сега хората сменят дограми и ако човек има голямо желание,може да си направи каквито иска размери прозорци!Иска ли човек и харесва ли му-намира начин:)Благодарим за идеите!
31 март 2009 16:41 | коментар
От: Марина
картините са чудесни, но нямат нищо общо с нашето строителство и нашия начин на живот!
31 март 2009 14:52 | и къде
От: me4tae6ta
И къде в България има сгради с такива прозорци! Защо не сте по-реалистични, че човек наистина да може да вземе идеи от вас!!! То с такива прозорци, раздвижени линии и размери, цветовете са най-малката грижа! Всички, които попитате, ще ви кажат, че много харесват големи прозорци! Аз поне не съм срещала някой да каже, че иска малки прозорци! И ЗАЩО СТРОИТЕЛИТЕ НА ПРАВЯТ СГРАДИТЕ СИ С ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРОЗОРЦИ!!!
31 март 2009 14:40 | komentar
От: Pizho
Ama tova malki trapezarii li sa?
31 март 2009 13:59 | ,,prekrasno-funkcionalno,,
От: nati
zamisulut e 4udesen,kakto idobre podbranoto obzavejdane!
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
трапезария, дизайн, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg