фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур с декорация от плат

Освежете стария и скучен абажур само с помощта на малко плат и лепило. Тази техника можете да използвате и с нов абажур – ако искате да го персонализирате или да го уеднаквите с останалата част от интериора.

абажур

Необходими материали:

* Абажур с цилиндрична форма (подобна на показания на снимката) – стар или нов
* Избран плат
* Щипки за пране
* Спрей-лепило
* Лепило за плат или термопластично лепило (лепило с горещо топене; т.нар. hotmelt adhesive)
* Мерителна рулетка
* Тебешир/ креда


Инструкции:

1. Използвайте избрания от Вас абажур, за да измерите необходимото парче от плата – парчето трябва да е с 5 см. по-дълго от обиколката на абажура (ако има малка разлика в обиколката на горната и долната му част, вземете предвид по-голямата стойност).

2. С помощта на щипките за пране захванете ивицата плат към абажура, като започнете от предната му част и увивате плата около окръжността.

3. Когато ивицата е увита и добре прилепнала към повърхността на абажура, използвайте парче креда, за да отбележите горния и долния му ръб. Махнете щипките и плата от абажура.

4. Срежете плата по отбелязаните с креда линии, оставяйки по 1-2 см. Толеранс за шева.

5. Използвайте спрей-лепилото, за да напръскате повърхността на абажура.

6. Поставете плата върху абажура, започвайки от центъра на ивицата – увийте едната й половина около окръжността, а след това и другата, събирайки двата края на ивицата откъм гърба на абажура. Там прегънете краищата с около 10- 12 мм, притиснете добре ръба с пръсти и залепете с лепило за плат.

7. Довършете абажура като го украсите с двоен кант или с веревна обшивка от плат в контрастиращ цвят, като ги залепите към горния и долния ръб на окръжността.

Забележка: Някои от абажурите са с покритие, подобно на пластмаса, което се топи при контакт с термопластично лепило. Ако сте решили да използвате такова лепило, изберете абажур от друг подходящ материал или използвайте много малко количество от него, само върху тъканта.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
абажур, декорация, плат

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg