фирми продукти
представяме
работа
 
Подвижен шкаф за обувки

Сигурно Ви е писнало от купчините обувки в антрето или до входната врата. Ако това е така, можете да решите проблема си с помощта на подвижен шкаф за обувки, направен от Вас самите. Ето и проектът за него.

шкаф за обувки


Какво Ви е необходимо:

* Пластмасово шкафче с 2 (или повече) рафтчета
* Прозрачни (или непрозрачни) пластмасови кутии с капак
* Ламинатна плоскост в бял цвят (може и ПДЧ)
* Винтове
* Отвертка
* 4 колелца за монтаж

шкаф за обувки


Инструкции:

Стъпка 1: Започнете с избрания от Вас пластмасов шкаф с рафтчета – той трябва да е достатъчно голям, за да побере няколко кутии на всеки рафт (броят на кутиите и големината на шкафа зависят от Вашите нужди). Изберете начина, по който ще подредите кутиите в шкафа.

Стъпка 2: Срежете плоскостта, която сте избрали за основа (ламинат, ПДЧ) – размерите й трябва да са съобразени с тези на основата на пластмасовия шкаф (с няколко сантиметра повече от всяка страна). Използвайте бяла самозалепваща се лента, за да облепите ръбовете на дъската, които сте изрязали.

Стъпка 3: Обърнете базовата плоскост и монтирайте от долната й страна четирите колелца – по едно във всеки ъгъл. Монтирайте самата дъска към основата на пластмасовия шкаф, като използвате винтове (завинтете ги в посока надолу - откъм повърхността на шкафа, през дъното му, в горната част на плоскостта).

шкаф за обувки

Стъпка 4: Поставете кутиите върху рафтовете на пластмасовия шкаф по желания от Вас начин – една до друга и/ли една върху друга. Ако кутиите не са прозрачни, можете да залепите на всяка от тях по един етикет със съдържанието. Вашият мобилен шкаф за обувки е готов.


Източник: bhg.com15 май 2009 09:17 | статия за декорация с тапети
От: comfort
Ето една статия, с която ще можете да украсите обикновените картонени кутии с релефни тапети (най-долу): https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/710.html
15 май 2009 00:54 | za sezonnite
От: asonsy
идеално е при смяна на сезоните за другите обувки които не нося, само идея за кутия за ботушите ми трябва
11 май 2009 09:16 | отговор
От: comfort
Това е по-лесният вариант - иначе можете да замените кутиите с няколко евтини пластмасови чекмеджета, които се отварят отпред. Още повече, ако по някакъв начин фиксирате кутиите, за да става издърпването по-лесно (например с лепиило) :)
9 май 2009 14:34 | интересно, но...
От: pepeljashka
много прах ще се събира в пространството между кутиите. пък и не мога да си представя как ще се прибера уморена от работа с пазарските чанти и ще трябва да отварям кутия, в която да си прибера обувките. това бих го сложила на тавана, но само, ако има вратичка отпред ;)
26 март 2009 07:08 | интересно
От: любител
Доста функционално и практично!
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
шкаф за обувки, подвижен шкаф, шкаф на колелца

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg