фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Страхотна закрита веранда

Вижте как скучната и мрачна закрита веранда се превръща в слънчево и приятно място за почивка или пък събиране с близки и приятели. Малкото помещение е тясно и дълго, а трите прозореца върху три от четирите страни дават възможност за добро осветяване с естествена светлина. То може да бъде използвано и като зимна градина или като преходно помещение към дома.

Преди: Мрачно и скучно като интериор помещение; стари и изхабени мебели; недобро съчетание на цветовете; гола подова настилка; интериор, беден откъм декоративни елементи.

веранда

След: Свеж и слънчев интериор; красиви градински мебели от дърво с мека тапицерия; стени в свеж портокалов нюанс; декорация.

веранда


Подова настилка и стени

Подът на помещението е стар, олющен на места и с неравности. След първата стъпка в трансформацията на интериора – пребоядисване на стените в нежно оранжево, идва ред на пода. Настилката е щателно обработена с електрическа шкурка (машина за изглаждане на повърхностите с помощта на дискове) – така неравностите се изглаждат, а повърхността става по-подходяща за нанасяне на боята. Избраният цвят боя е наситено шоколадово – нюанс, който подчертава яркостта на стените.

веранда        веранда


Пейки

Старата градинска пейка е поправена и пребоядисана, а върху нея е поставена мека подложка за сядане в свеж нюанс. Градинската люлка от стария интериор пък е монтирана към две от стените, като по този начин е превърната в неподвижно канапе.


Табуретки – куб

Двойка практични табуретки с кубична форма и портокалова тапицерия служат за допълнително място за сядане.

веранда


Завеси

Няколко завески от прозрачна и фина материя са достатъчни, за да превърнат помещението в уютен кът за почивка.

веранда


Осветление

Стандартен сферичен плафон, използван най-често за осветление в двора или градината, придава на помещението екстериорен чар и атмосфера.

веранда


Мини гардероб

Ръчно изрисуваният дървен панел е превърнат във вратичка към малкото гардеробче встрани от пейката. Панелът играе ролята и на декоративен елемент, и дори като акцент на помещението.

веранда


Текстил

Покривката върху своеобразната масичка е избрана така, че да се съчетава с останалите елементи – стени, килимчета и тапицерия на мебелите. Двете килимчета пък са с опростен дизайн, така че да не контрастират на останалите елементи в помещението, а по-скоро да ги допълват деликатно.

веранда


Пейка и градинска масичка за кафе

Старата пейка се съчетава чудесно с градинската масичка за кафе в свеж ментов нюанс – цвят, който контрастира приятно с шоколадовото върху мебела за сядане и подовата настилка.

веранда

веранда


Стъклена врата

Вратата към дворчето е от прозрачно стъкло, но е декорирана с няколко ленти самозалепваща се хартия за повече ефект и щипка лично пространство.

веранда


Източник: hgtv.com24 март 2009 13:51 | Красиво
От: Вера
Колко е красиво и слънчевооооооооооо!:)))
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
веранда, закрита тераса, трансформация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg