фирми продукти
представяме
работа
 
Малка, но стилна бебешка стая

Когато се появи така дългоочакваното малко човече, за него трябва да се приспособи отделно помещение. В стандартните жилища това обикновено е най-малката стая, която е едновременно светла, уютна и в близост до спалнята на родителите. Заради малките мащаби на помещението, често се налага в него да се натрупат всички необходими мебели и аксесоари за бебето. Така помещението не само става претрупано от естетическа гледна точка, но е и много по-трудно за почистване.

бебешка стая

Ето една бебешка стая, която е подредена така, че да се оползотворят максимално ъглите и пространството на помещението, като едновременно с това в нея са вмъкнати всички необходими за детето пособия. И не на последно място – не е забравена  естетиката, която не е без значение както за бебето, така и за останалите членове на семейството.


табЕлегантност и стил

Въпреки малките размери на помещението, мебелите са подбрани така, че да бъдат едновременно красиви и функционални, а високата дървена ламперия върху стената създава усещането за повече пространство. Тук например легълцето е с изчистени линии, без излишна декорация, като основното му предимство са заоблените ъгли и съчетанието между цветовете (бяло и шоколадово). Кръговете върху едната страна на легълцето са елемент, който унифицира всички съставни части на помещението, тъй като се повтаря неколкократно в целия интериор. И не на последно място – леглото е поставено  в ъгъла така, че да бъде с непрестанен достъп до светлина, като едновременно с това не се пропилява част от така ценното пространство в стаята.

бебешка стая


табПодовата настилка

Независимо дали изборът ще бъде да се поставят няколко по-малки килимчета в различните части на стаята или пък един голям килим върху целия под, най-добре е да се избере настилка, която е плътна, мека и лесна за поддръжка. Тук изборът е паднал върху голям мек килим в нежно синьо (както горната част на стените), а десенът е унифициращ за стаята – големи кръгове с различни размери.

бебешка стая


табСкрито място за вещите

Както при останалите легла, под детското креватче също могат да се съхраняват част от вещите – ако те са поставени в надписани кутии, намирането на търсената вещ ще става много по-лесно, както и почистването на помещението. За да не се виждат кутиите, а и за допълнителна украса, в долната част на креватчето има къса драперия.

бебешка стая


табУют

В единият от ъглите на стаята е поставено не много голямо кресло. То придава на помещението уютен завършек, а същевременно осигурява на родителите и по-големите деца място за сядане, докато са в бебешката стая. Що се отнася до завесите върху прозорците, най-добре е за тях да бъде избрана здрава и издръжлива материя, която е лесна за поддръжка (например памучна смес).

бебешка стая


табУкраса над креватчето

Няколко шарени сфери от лек материал, закачени над детското креватче, играят ролята  на декорация и забавление за детето, като същевременно не заемат допълнително място. Малко над легълцето, в края на ламперията, е оформено тясно рафтче, върху което могат да се подредят красиви картинки в ярки цветове, поставени върху лека рамка от картон.

бебешка стая   бебешка стая


табЪгъл за всичко

В единия край на стаята се намира ъгълът, в който могат да се поставят всички онези пособия, нужни за грижата за бебето – шкафче с чекмеджета, в които да се поставят козметичните продукти, дрешките и бельото на бебето, чиято горна част е приспособена за смяна на пелените; кутия с памперси, рафтче за продуктите от първа необходимост и прочее.

бебешка стая   бебешка стая


табБебешкото гардеробче

Вграденото в стената бебешко гардеробче е с плъзгаща се врата или завеса, за да се спести място. Вътре пространството е разпределено така, че да се разположат всички необходими дрешки и аксесоари – няколко рафта, няколко чекмеджета и 2 пръчки за закачалки.

бебешка стая   бебешка стая


Източник: bhg.com4 юли 2010 19:38 | бебешка стая
От: Диана
Защо да не е предвидено - центъра на стаята/синия килим/ е изцяло освободен от мебели, пък и не е претрупано и винаги могат да се махат или добавят мебели, играчки и т.н. според възрастта. Много ми харесва това, че стената е в дърво донякъде - хем лесно за почистване, хем може да се развихри въображението и личния почерк. Много ми харесва и цветово, и като организация и функционалност.
23 март 2009 21:49 | бебешка
От: Violeta
Това е бебешка стая.Тя трябва да бъде в помощ на родителите.Идеална е!
23 март 2009 20:45 | Игра ?
От: Галина Колева
Не е предвидено място за игра. Чрез играта детето опознава света... Май тази стая е подредена според нуждите на родителите, а не - според тези на детето :-)
23 март 2009 19:26 | Красота
От: Веселка
Искам да съм бебче и да раста в такава стая!
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
бебешка стая, дизайн, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg