фирми продукти
представяме
работа
 
Кухненски организационен кът

Кухненските шкафове обикновено трябва да съберат огромен брой разнообразни прибори, аксесоари и продукти, които накрая никога не можете да намерите на мястото, където сте ги оставили. Направете работата си по-лесна, организирайки кухнята си с помощта на малък кът с килерче, пригодено за целта.

кухненски организационен кът

За да организирате помещението бързо и лесно Ви е необходимо да създадете специален кът – например като този, показан на снимката, направен върху шкаф с четири вратички. Шкафът е организиран така, че да служи не само като място за складиране на храната, но и място за разпределяне на работата, за бележки за напомняне и за полезни аксесоари. Вижте колко много неща могат да се съберат в този импровизиран кухненски организационен кът.


Дъска за съобщения и аксесоари

Тази дъска се намира върху горната дясна вратичка на шкафа. Тук могат да се закачат органайзери с листове за белжеки, кукички за ключове, схеми, готварски рецепти и прочее.

кухненски организационен кът

Как да я направите:

1. Срежете парче от перфориран панел (т.нар. pegboard, която се вижда на снимката), с размери, пасващи на размерите на вътрешната страна на вратата на шкафа.

2. Монтирайте рамка от дървени летви върху задната част на ръбовете на панела, като използвате лепило за дърво и пирончета. Рамката оставя достатъчно място между панела и вратата, така че в отворите да могат да се пъхнат метални кукички. Монтирайте панела върху вратата с лепило и захванете със скоби, оставяйки му време да изсъхне (поне 1 нощ).

3. Поставете върху перфорирания панел няколко метални кукички за закачане на предмети. Инсталирайте и няколко малки кутийки, в които да поставяте по-малки предмети.


Дъска за писане

Тя се намира върху долната дясна вратичка на шкафа. Върху нея можете да записвате важни съобщения или да оставите децата да рисуват, докато готвите. Тебеширите за писане могат да се съхраняват в кутийка-контейнерче, поставено върху горната врата (върху перфорирания панел).

кухненски организационен кът

Как да я направите:

1. С помощта на малък дунапренов валяк за боядисване нанесете латексов грунд върху вдлъбнатата част на вътрешността на вратичката. Оставете да изсъхне.

2. С чист валяк нанесете 1 или 2 слоя боя за ученически дъски и оставете да изсъхне.

3. Ако желаете, можете да монтирате към страничната част на вратичката малка кутийка за тебеширите и гъбата.


Дъска за съобщения

Тя се намира върху горната лява вратичка на шкафа. Върху нея могат да се закачат с кабарчета всякакъв вид бележки, рецепти, снимки и прочее.

кухненски организационен кът

Как да я направите:

1. Срежете парче коркова плоскост (най-добре да е със самозалепваща се задна част), така че да пасне по размери на вдлъбнатата част на вътрешната страна на третата вратичка.

2. Отлепете защитната лента от гърба на корковата дъска и залепете на място. Ако корковата плоскост не е самозалепваща се, за прикрепване към повърхността на вратата можете да използвате лепило за дърво или двойно залепваща се лента.

3. Закрепете няколко декоративни кабарчета, за да можете да ги използвате при нужда.


Магнитна дъска

Тя се намира върху долната лява вратичка на шкафа. Върху нея могат да поставят магнитни  се закачат с кабарчета всякакъв вид бележки, рецепти, снимки и прочее.

кухненски организационен кът

Как да я направите:

Закупете от специализиран магазин панел от галванизиран метал. За целта трябва предварително да измерите вдлъбнатата част на вътрешната страна на вратичката, за да намерите плоскост с тези размери или да накарате да Ви я изрежат по мярка.

1. Монтирайте металната плоскост към вратичката с лепило, формулирано едновременно за дървесина и за метал.

2. Захванете със скоби и оставете да изсъхне добре.


Източник: bhg.com11 февруари 2010 14:03 | Благодаря
От: Бистра
Много идейно-бих могла да се възползвам-благодаря
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухня, организация, кухненски шкаф

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg