фирми продукти
представяме
работа
 
10 най-често използвани декорации за прозорците

Искате да освежите интериора си, но не знаете как? Един от най-лесните и евтини начини да направите това е да обновите прозорците и тяхната декорация – независимо дали ще смените старите завеси или ще поставите нова, коренно различна декорация, изборът понякога може да е доста труден. Ако не се стремите към някакъв нестандартен дизайн, може би най-лесно би било да изберете от списъка с няколко от най-разпространените декорации за прозорците, който Ви предлагаме.


Завеси – панели & Драперия

завеси

Панелите на завесите са деликатно набрани и издърпани встрани, като двата панела са визуално обединени от елегантната драперия в горната част на прозореца. Ако се търси повече усамотение, зад непрозрачните панели може да се постави тънка завеса или друга двойка панели от ажурна материя.
Също както рамката подчертава една красива картина, така и тази декорация подчертава красотата на прозорците. За да освежите интериора, най-добре е предварително да пребоядисате рамките на прозорците, независимо дали ще използвате същия цвят боя или абсолютно различен от досегашния.


Завеси – панели тип "шатра"

завеси

Ако искате завесите върху прозорците да играят ролята не само на декорация, но и на изолатор (от студа или горещината навън), то можете да изберете този тип завеса. Използваните панели са тесни и са поставени върху отделните сектори на прозореца, за да се даде възможност за избирателно издърпване. По този начин, ако желаете да издърпате само единия панел, то останалите три ще продължават да играят ролята на изолатор. Този тип декорация изглежда еднакво добре и при спуснати, и при прибрани настрани завеси.


Римски щори

завеси

Римските щори са красиви, практични и разнообразни по цвят, текстура и шарка. Те са не само функционален, но и декоративен елемент в целия интериор. За още по-голям ефект, можете да обточите щорите с кантове в контрастиращ цвят.


Щори – плисе

завеси

Един от най-подходящите начини за декорация на единичните прозорци на панти.  Текстилните щори – плисе са красиви, функционални и съчетават едновременно съвременния дизайн с атмосферата на традиционния интериор. Този тип щори се монтират върху прозоречната рамка, което ги прави да изглеждат спретнато и прибрано, а едновременно с това ги прави по-лесни за експлоатация.


Роло текстилни щори

завеси

Красив дизайн, стилна функционалност и свобода при употреба – това са само някои от предимствата на ролетните щори. Те, също както щорите – плисе, се монтират директно върху рамката на прозореца, което ги прави по-практични за употреба. Вдигането и спускането на щорите става изключително бързо и лесно – с едно издърпване. Целостта на панела пък дава възможност за щамповане на разнообразие от шарки, цветове, кантове, обшивки и десени.


Завеси, закачени директно върху корниза

завеси   завеси

Дългите до земята завеси, закачени директно за корниза, са класически избор, особено подходящ за по-официални помещения. При желание, вместо класическите два панела, могат да се закачат и няколко допълнителни между тях.


Завеси, закачени с халки за корниза

завеси

Това е по-тривиалният, но и по-практичен начин за закачане на завесите, който ги прави по-лесни за издърпване и поддръжка. Така получената декорация изглежда ажурна и въздушна, особено ако използваната материя е по-лека и е напрана небрежно. Тази техника дава и друга възможност – да се открие красотата на използвания корниз – нещо, което директно закачените завеси скриват.


Драперии

завеси

Този тип декорация за прозорците дава възможност за постигане на балансираща визуална симетрия. Драпериите са стилен и красив начин на украсите прозорците, без да спирате достъпа на светлина до помещението. Те обхващат горната част на прозореца, прибрани са в ъгъла и се спускат свободно в единия му край. Ако искате повече лично пространство, под драпериите можете да поставите тънка завеса или  текстилни щори.


Завеси с драперии

завеси

Един от най-ефектните и красиви начини да декорирате прозорците в дома си – особено подходящ за помещения в традиционен или формален стил. Панелите на завесите са на два пласта, като долният пласт е прибран встрани, а горният пласт може да се прихване на някакво ниво с панделка, за да се открие прозореца. Свободно падащите дипли създават една богата и луксозна атмосфера, която може да бъде допълнена от избора на материя (кадифе, коприна и прочее).


Капаци за прозорците

завеси

Лесен начин за контрол на светлината и за скриване от любопитни погледи. Капаците могат да бъдат поставени както отвън, така и отвътре. Недостатъкът име е в почти пълното блокиране на светлината отвън, но в някои случаи това е най-подходящото решение. Добре е да се помисли и за допълнителна декорация (например текстилни ролетни щори), особено ако капаците не се затварят всяка вечер.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
прозорци, завеси, щори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg