фирми продукти
представяме
работа
 
Интериор в снимки: Луксозни малки бани

Когато говорим за банята, то там пространството никога не е достатъчно. Това е мястото, в което искаме да се отпуснем, да се усамотим и да пречистим духа и тялото си. Предлагаме Ви няколко интериора, които ще Ви докажат, че луксът и малките помещения не са понятия, които се изключват взаимно.

табСтъклената душ – кабина или заграждение на душа създава усещането за повече пространство, тъй като погледът преминава свободно през стъклото, без да се спира никъде.  Тук стъкленото заграждение е съчетано с голяма огледална повърхност върху съседната стена – тя пречупва светлината и създава илюзията за дълбочина.

баня


табМонтираният върху стената умивалник не само освобождава пространството под него, но и оптически разширява помещението. Всичко в тази баня създава усещането за лукс и уют – керамичната мозайка върху стените, множеството огледални повърхности, както и съчетанието между метал, керамика и тъмна дървесина.

баня


табТоплите цветове също създават усещане за повече пространство. Все повече съвременни бани биват обзавеждани в стил, който напомня интериорът на всекидневната – в тях са внесени аксесоари от плат, меки килимчета и дори мебели за сядане. Така банята се превръща още повече в място за почивка, загубвайки постепенно облика си на помещение, в което се влиза само за малко.

баня


табПространството под плота на тоалетката могат да се съберат немалко от вещите в банята – хавлиени кърпи, плетени кошници със спално бельо, козметика и прочее. Тук например под мраморната тоалетка с 2 мивки са монтирани две метални поставки за кърпите, а между тях има няколко дълбоки чекмеджета за вещите.

баня


табЛамперията придава на интериора повече уют и изчистеност. Досега тя бе типичен елемент от останалите помещения, но все повече дизайнери залагат на ламперията и в банята. Съчетана с тапети в наситен цвят и десен, дървената облицовка в искрящо бяло създава усещането за лукс дори и в най-малката баня.

баня


табЯрките цветове отдавна не са табу в съвременната баня. Независимо дали те ще са част от интериор в съвременен стил или такъв с екзотична нотка на традиционност (както показаният на снимката), наситените нюанси създават усещане за лукс и топлина. Освен това, ако цветът Ви омръзне или крайният резултат не Ви допада, лесно можете да пребоядисате помещението.

баня


табОтворените рафтове също разширяват визуално пространството, а освен това са и чудесен начин да изложите на показ няколко декоративни елемента или пък красива колекция. Друг вариант е рафтчетата да са с плъзгащи се вратички от прозрачно, нематирано стъкло, така че светлината и погледът да не се спират в тях.

баня


табДобре организираните тоалетни шкафчета и чекмеджета в банята осигуряват ред и организация – така се елиминира безпорядъка, който води до претрупване на пространството с излишни елементи. Така банята изглежда по-просторна, а всяка вещ може да се намери бързо и лесно. Тази баня например е съчетала функционалност и красота чрез тоалетката от тъмна дървесина с мраморен плот – множеството отделения правят организацията лесна, а красивият дизайн внася в интериора допълнително лукс и стил.

баня


Източник: hgtv.comНяма коментари


ключови думи
баня, луксозни бани, малки пространства

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg