фирми продукти
представяме
работа
 
8 красиви стълбища

Независимо дали става въпрос за голяма къща или за мезонет в жилищна сграда, стълбищата са един от любимите архитектурни елементи на дизайнерите, тъй като предлагат множество възможности за дизайн, архитектура и декорация. Стълбището може да бъде изградено в най-различни вариации по отношение на материалите, на формата, на вида на парапета и прочее – възможност, която дава шанс на хората с различен вкус да намерят онова, което им харесва най-много.


Красиви извивки


Това красиво лъкатушещо стълбище с изящни извивки е съчетание от дървесина, метал и зидария. Фокусна точка в него е парапетът от изкусно изкован метал с фини декорации – той плавно "води" погледа нагоре, към второто ниво на сградата.

стълбище

Метален парапет и тъмна дървесина

Класическите елементи – дърво и ковано желязо, могат да бъдат част едновременно от всяко традиционно стълбище или от модерен прочит на традиционния дизайн. И в двата варианта обаче тази комбинация е не само красива, но и много практична.

стълбище

Плавен преход

Най-трудната задача при изграждането на лъкатушещо стълбище не е оформянето на стъпалата, а създаването на плавни преходи между етажите. Тук например този преход е постигнат чрез малка ниша с арка, в която дори е намерено място за малко шкафче с чекмеджета.

стълбище

Футуристичен дизайн

Модерното жилище само по себе си изисква стълбище с модерен дизайн. Това най-често означава съвременна конструкция от съчетание между метал и стъкло. Този тип стълбище е особено подходящо за жилища тип "пентхаус" или мезонет, с високи тавани и преходни етажи, тъй като стъклото позволява на светлината от прозорците да навлиза в цялото пространство.

стълбище

Красота на контрастите

Въпреки че на пръв поглед това стълбище изглежда нестабилно, сякаш "виси" в пространството, всъщност конструкцията му е изключително стабилна. Що се отнася до дизайна, елементите му са с изчистени линии, класически форми и контрастиращи цветове – искрящо бяло и тъмен шоколад.

стълбище

Перлено бяло и шоколадово

Още едно класическо стълбище, чийто дизайн е едновременно изчистен, функционален и красив. И тук е заложено на класическата комбинация между млечно бяло и шоколадово.

стълбище

Солидна конструкция

Широкото стълбище с класически дизайн подхожда идеално на луксозния стил на жилището. Парапетът е семпъл, но солиден, като в по-голямата част на стълбището той е едностранен.

стълбище

Стълба във въздуха

Тук стълбището е изградено така, че да се използва максимално естествената светлина, идваща от огромните прозорци. То е семпло като конструкция, изчистено от излишни елементи и изградено от метал и стъкло.

стълбище


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
стълбище, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg