фирми продукти
представяме
работа
 
Нежна и романтична спалня

Един романтичен и нежен интериор, който съчетава деликатност, стил, цвят и материя по начин, който няма как да остави една жена безразлична. Спалнята е изградена така, че да бъде създадена една типично женска атмосфера, без обаче тя да бъде твърде "бонбонена" или "момичешка". Именно затова са използвани елементи от класическите стаи за момичета, които обаче са перифразирани визуално – така например кукленско розовото е заменено от наситено червено с розов оттенък, а цветните щампи са отстъпили място на нежните флорални мотиви.


1. Материи и цветове

Няколкото пласта различни материи върху леглото създават усещането за уют, лукс и комфорт. Те са напластени така, че да се подчертае красотата на всяка една тъкан. Материите са съчетани с вкус, а елементите са подредени на слоеве – декоративни възглавници, спално бельо, завивки и кувертюра в нежни цветове и десени.

романтичен интериор спалня

2. Аксесоар до леглото

Практичен и красив, този волан, пришит към завивките, поема тежестта на всичко, което е необходимо за спокойно заспиване – книги, очила за четене, списания, лекарства, дистанционно управление и прочее. Така тези вещи са на една ръка разстояние и премахват нуждата от ставане от леглото.

романтичен интериор спалня

3. Красотата на завесите

Завесите в помещението са с дължина до пода, в наситени цветове и мека текстура.  Двата панела са окачени върху кокетен корниз и са прихванати встрани с помощта на деликатни панделки, за да се създаде още по-женствен ефект.

романтичен интериор спалня

4. Красиви кошнички за вещите

В спалнята винаги има нужда от допълнителни места за съхранение на вещите. Тук проблемът е решен с помощта на няколко красиви плетени кошнички и панери, в които са прибрани част от вещите в помещението (списания, кърпи, спално бельо и прочее). Освен практични, те са и много красиви, превръщайки се в част от декорацията на стаята.

романтичен интериор спалня

5. Елегантно осветление

Стратегически поставените стенни лампи са перфектни за четене преди лягане. Цветът на абажурите е подбран така, че да се съчетае с останалите елементи от интериора. Основата на осветителните тела е в сребристо, а включването им става посредством тънка верижка. Кабелите към тях преминават зад нощните шкафчета, така че да не пречат на обитателите.

романтичен интериор спалня

6. Трансформация на шкафчето

Смелите и ярки цветове върху мебелите могат да се превърнат в приятен за окото акцент на интериора. Така старото шкафче за бельо с три чекмеджета е трансформирано в свежа акцентна мебел с флорален мотив, чиито цветове са повтарящите се в целия интериор червено с розов оттенък и кремаво. Всъщност тук флоралният мотив е по-скоро "вграден" в дизайна, тъй като нарисувани са само листенцата на щампата, а цветчетата са всъщност нестандартни дръжки за чекмеджетата.

романтичен интериор спалня

7. Купчини от възглавници

Щипка лукс и много комфорт – това е посланието на множеството различни декоративни възглавнички, разпръснати върху леглото. Те варират като размер, форма и материя, като единственият свързващ елемент при всички тях са цветовете – червено с розов оттенък, кремаво, бяло, какаово. Тези цветове са и онзи елемент, който ги унифицира с цялостния интериор.

романтичен интериор спалня

8. Кът за красота

Няма как да се създаде една типично женска спалня, без в нея да се отдели кът с тоалетка. Тук той е представен от кокетно шкафче с голямо огледало и две чекмеджета, допълнено от малко столче с тапицерия. Тоалетката е разположена едновременно близо до леглото и до прозореца. Тапицерията на столчето е от нежна коприна в основния цвят на помещението – червено с мек розов оттенък, което поставя финалната щриха в този елегантен и романтичен интериор.

романтичен интериор спалня


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
спалня, романтичен интериор, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg