фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Имитация на кожа върху стената

Кожената тапицерия придава на мебелите луксозен вид, практичност и стил. Защо обаче да не пренесете красотата на кожената материя и върху стените на дома си? Вижте тази лесна и ефектна техника за боядисване, с която ще превърнете скучните едноцветни стени в истинско произведение на изкуството. Най-голямото предимство на техниката е, че при изпълнението й не се използват купища скъпи материали, а основно боя и... обикновени найлонови торбички.

интериор

Необходими инструменти и материали:

* найлонови торбички
* панерче за боя
* 2 валяка за боядисване
* широка и плоска четка за боя
* латексов гланц
* тензух (марля)
* латексова боя в два тона на кафявото – карамел (базисен слой) и какао (втори слой)
* бутилка с вода
* цветен гланц за топ слой – цвят мока
* гумени ръкавици

интериор интериор
Цвят карамел за базисния слой. Цвят какао за втория слой.


Инструкции:

1. Подгответе стените за боядисване – нанесете базов слой латекс (карамел) и оставете на изсъхне.

2. Смесете равни части латекс с цвят какао, вода и латексов гланц. Сипете част от сместа върху намачкана найлонова торбичка  и започнете да я нанасяте върху стената с потупващи движения (Фигура А). Контролирайте количеството боя върху торбичката, защото в противен случай тя ще започне да се стича и да капе върху пода. За да избегнете симетричните повтарящи се шарки, при нанасянето на боята завъртайте намачканата торбичка в различни посоки.

интериор
Фигура А

3. Докато обработвате стената се стремете да не натискате твърде силно, защото така няма да получите желаната шарка. Идеята на тази техника на боядисване е да постигнете ненатрапчив контраст между двата нюанса на кафявото. Използвайте суха четка за боядисване, за да премахнете излишъка от сместа върху стената. Накрая оставете да изсъхне.

4. Когато стената е напълно изсъхната, внимателно нанесете гланцът в цвят мока с помощта на дунапренов валяк за боядисване. Това ще размие резките граници между цветовете и ще добави към декорацията повече блясък. С помощта на влажен тензух омекотете тъмните линии, оставени от валяка (Фигура В). Накрая оставете да изсъхне добре.

интериор
Фигура В


Допълнителни съвети
:

* Преди да започнете нанасянето върху стените, тествайте техниката на боядисване върху парче дървена плоскост или ПДЧ.
* Дунапреновият валяк разнася боята по-равномерно, отколкото ако потопите найлоновата торбичка в сместа.


Източник: hgtv.comНяма коментари


ключови думи
боядисване, имитация на кожа, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg