фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен калъф за сгъваем стол

Заради малките пространства в съвременните домове, много домакинства разполагат с поне няколко сгъваеми стола – те са удобни и практични, без да заемат твърде много място, когато не се използват. Много хора обаче се притесняват да използват сгъваемите столове пред своите гости, тъй като най-често те изглеждат доста неугледно и обикновено. Ето една идея, което може да Ви спести този проблем – интересен, лесен за направа и красив калъф за сгъваемите (и не само) столове, който не само ще скрие стандартния му външен вид, но и ще унифицира мебелите за сядане (ако например използвате няколко различни стола).

калъф

Основната "конструкция" на калъфа е създадена от 2 ивици от избраната от Вас материя, зашити една към друга, а ръбовете се захващат с няколко кокетни панделки.


Какво Ви е необходимо
:

● лента от избрания от Вас плат с ширина около 1.4- 1.5 м. (размерът зависи от размерите на стола – 2 х височината на мебела + 1 път ширината на седалката + толеранс) – изберете сравнително лека материя, която да е издръжлива на износване и лесна за пране
● линийка
● около 5 м. лента с ширина 1.5- 2 см. – в един или няколко цвята


Инструкции:

1. За да определите дължината на основния панел, започнете измерването от гърба на стола – измерете дължината от пода, през облегалката до пода от другата страна. Към получения резултат добавете 10 см. за подгъвите.

калъф

2. За да определите ширината на основния панел, измерете ширината на седалката на стола и към получената стойност добавете 20 см. за подгъвите.

калъф

3. За да определите размерите на страничния панел, започнете измерването от едната страна на стола и измерете разстоянието до пода от другата страна на мебела (през седалката). Към получената стойност добавете 10 см. за подгъвите. Ширината ще получите като измерите дълбочината на седалката. И тук добавете толеранс за подгъва – 20 см.

калъф калъф

4. Срежете тъканта за страничния панел.

калъф

5. Срежете тъканта за основния панел.

калъф

6. Прегънете по 10 см. от всяка страна и захванете с карфици. Откъм късите страни на всяко от двете парчета прегънете ръбовете навътре 2 пъти по 2.5 см. и захванете с карфици.

7. Поставете страничния панел върху седалката на стола и го центрирайте. Поставете отгоре основния панел. Захванете с карфици двата панела един за друг по ръба на стола. Проверете дължините покрай подгъвите – по страничните ръбове, и ако е необходимо направете някакви поправки.

8. Зашийте местата, които сте захванали с карфици – местата на захващане на двата панела един към друг, ръбовете и подгъвите. Поставете така получения калъф върху стола. Срежете панделката на 8 двойки парчета (16), всяко по 30 см. Тропосайте всяка лента на мястото й и завържете калъфа за стола.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
столове, калъф, сгъваем стол

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg