фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи идеи за интериора: Декоративен абажур с панделка

Превърнете стария и скучен абажур на нощната лампа в нов аксесоар само с помощта на малко допълнителна декорация. Можете да приложите показаната техника и за да украсите евтината, но стандартна настолна лампа, която сте купили заради ниската цена, но никога не Ви се е виждала достатъчно стилна, за да я извадите на показ.

лампа

Какво Ви е необходимо:

○ цилиндричен абажур за настолна лампа (показаният на снимката е с височина 25.5 см., и диаметър 25.5/ 30 см. (в горната и долната част)
○ панделка с избрана от Вас форма и цвят – с ширина 4 см.
○ шевна машина или игла
○ конец в съответния на панделката цвят
○ пистолет за топъл силикон

Инструкции:

1. Изберете желания вид и цвят панделка – необходимата дължина от нея можете да сметнете като съберете обиколките на абажура в горната и долната му част (в случая – 25.5 + 30 = 55.5 см.). Допълнително трябва да сметнете и количеството при нагъване на панделката – в зависимост от гъстотата на сгъвките. Най-добре е да си осигурите дължина, която е поне двойният размер на сбора на двете окръжности – в случая това означава поне 1.20 см. На показания проект обаче са използвани по 2 пласта панделка във всеки край, което увеличава необходимата дължина поне двойно.

2. Използвайте шевната машина и наборен шев (най-дългият), за да зашиете панделката на 2 мм. вляво от центъра й. Можете да направите шева и на ръка, но това отнема доста повече време.

лампа
Наборен шев.

3. Повторете процедурата, правейки наборен шев на 2 мм. вдясно от центъра на панделката.

4. Държейки единия край на панделката, издърпайте края на конеца, за да нагънете лентата.

5. Разпределете равномерно нагъванията върху панделката, като изберете желаната от Вас гъстота.

6. Започвайки от горната задна част на абажура, залепете към повърхността му единия край на панделката с помощта на течен силикон.

7. Увийте панделката около горния ръб на абажура, поставяйки по малко течен силикон на всеки 5 см., за да я залепите на място. Накрая срежете ненужното количество от лентата, прегънете крайчето и го залепете към задната страна на абажура с течен силикон.

8. Повторете същата процедура и в долната част на абажура. Repeat around the bottom of the shade.
Съвет: Ако желаете, можете да увиете лентата 2 пъти, леко припокривайки двата пласта, за да не се отличава силно границата между тях (използвайте течен силикон и за втория пласт).


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
абажур, лампа, проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg