фирми продукти
представяме
работа
 
8 тенденции при декорация на прозорците

Когато решите да предприемете коренна промяна в интериора си, едно от първите места, към които се насочвате, са прозорците и тяхната декорация. Всички декоративни елементи – завеси, драперии, корнизи, щори и прочее, могат да преобразят коренно интериора, стига да са добре подбрани. Вижте най-новите тенденции в тази област на интериорния дизайн – някои добре познати, а други тепърва налагащи се.


1. Естествени материали

прозорци прозорци

На мода отскоро са органичните материали – дърво, бамбук, естествени материи и други, които буквално внасят природата в дома. Те са красиви, екологични и евтини. Освен това се съчетават лесно с модерния външен вид на съвременните домове.

2. Цвят

прозорци

Един от най-бързите начини да преобразите не само прозорците, но и цялото помещение – внесете цвят и яркост с помощта на завесите и щорите върху тях.

3. Луксозни тъкани

прозорци

Луксозните тъкани и материи са елемент, който лесно се превръща в акцент на помещението. Те са разкошни, приятни на допир и богати на цвят.

4. Бамбук

прозорци

Бамбукът става все по-популярен при изработката на римски щори и декоративни елементи за прозорците (например корнизи). Той е красив, издръжлив и екологичен, а освен това внася в интериора една специфична и екзотична атмосфера от Далечния Изток.

5. Богати материи за украса

прозорци

Луксозните материи, каквито са например кадифето и коприната, могат да се използват не само като основна материя за декоративните елементи, но и като допълнителна украса (ленти, панделки, ширити, обшивки и прочее).

6. Изчистени линии

прозорци

Претрупаната декорация върху прозорците вече не е на мода – сега е времето за изчистени линии, минимална допълнителна декорация и елегантност.

7. Силен акцент

прозорци

Коприната и кадифето са страхотен избор за интериори в наситени нюанси – независимо дали контрастират с останалите елементи или ги допълват, завесите от богат текстил и в наситени тонове лесно се превръщат в акцент.

8. Смели десени

прозорци

Ярките и смели десени и щампи създават релефност на интериора с богатата си текстура и цвят. Особено подходящи са за прилагане върху текстилни декоративни елементи – римски щори и къси завеси.


Източник: hgtv.comНяма коментари


ключови думи
прозорци, завеси, щори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg