фирми продукти
представяме
работа
 
Как да изберете цвят за кухненските шкафове

Обикновено кухненските шкафове са онзи елемент в помещението, което има най-силен ефект върху цялостния интериор. Те заемат основна част от кухнята и често няколко промени в детайла могат да променят коренно атмосферата в стаята. Затова е от особена важност да изберете правилния цвят за кухненските шкафове в дома си.

кухня

Ето и няколко идеи:

tab
 Жълто

Жълтите кухненски шкафове създават усещане за топлина и радост. Той е перфектен за помещения, които са насочени в посока север или са прекалено мрачни. Допълнително преимущество на жълтото е фактът, че обикновено неговите нюанси се съчетават чудесно с много цветове, както и с различните дървесни тонове в кухнята. Особено добра комбинация е тази с крем и червено, зелено и черно, както и синьо и бяло.

кухня     кухня

tab
 Наситено синьо

Сините кухненски шкафове са един нестандартен избор за помещението, но пък за сметка на това техният ефект е много по-силен. Добре е синьото да се съчетае с по-светли тонове във фона – стените, мебелите, таванът и подът, за да изпъкне по-добре. Този нюанс е и добра основа за изграждането на цяла цветова схема.

кухня

tab
 Сиво-синьо

Пастелният нюанс на сиво-синьото стои меко и ненатрапчиво, но същевременно много елегантно. Добре се съчетава с бели стени и таван, и дървена настилка върху пода.

кухня

tab
 Пурпурно

Мислите, че пурпурното в твърде смело предложение? Погледнете изображението по-долу – колко свежа и стилна изглежда кухнята, а след това помислете отново.

кухня

tab
 Светлозелено

Светлозелените кухненски шкафове са неутрално и приятно за окото решение за интериора, особено ако са съчетани с бяло и кремаво.

кухня     кухня

tab
 Тъмно зелено

Наситените тъмнозелени нюанси се съчетават най-добре с кремаво и цвят яйчена черупка върху стените и облицовката. По отношение на останалите кухненски детайли, много силен ефект е комбинацията му с метални повърхности и аксесоари.

кухня     кухня

tab
 Топло шоколадово

Топлота, мекота и уют – това е атмосферата, която създават в помещението кухненските шкафове в цвят на какао. Този нюанс разбира се някак естествено се съчетава с дървесината – върху пода, стените и аксесоарите.

кухня

tab
 Червено и керемидено

Различните тонове на червеното създават различно усещане и атмосфера, но никога не остават незабелязани. Съчетават се прекрасно със златисто, шоколадово, черно и цвят ванилия. Добра комбинация е тази между червеното, кафявото и натуралните дървесни оттенъци върху мебелите и облицовката.

кухня     кухня

tab
 Наситено розов нюанс

Най-добрият избор за кухненските шкафове в розово е наситеният нюанс (напр. пепел от рози), който няма да стои твърде бонбонено, но и няма да е твърде мрачно. Розовото създава една топла и приятна атмосфера, и се съчетава чудесно с дървесина и керамика, както и с естествени дървесни тонове (с минимален оранжев подтон), шоколадово и кремаво.

кухня


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
кухня, кухненски шкафове, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg