фирми продукти
представяме
работа
 
7 употреби на магнита

магнитиПрез 6 век пр.н.е. древногръцкият философ Талес Милетски установява, че магнитната сила на привличане и отблъскване е свързана с науката, а не с магията. От този момент е само въпрос на време магнитът да завладее почти изцяло нашия живот – чрез телевизионните приемници, турбините, компютърните хард-дискове и дори върху стените, под формата на магнитни дъски за съобщения. Но дори да не става въпрос за приложение в някое от удобствата на нашето съвремие, магнитът всъщност може да Ви бъде полезен и в ежедневието – при някои битови задачи и проблеми. Вижте няколко полезни идеи за употребата на обикновения магнит в дома.


1. Ако трябва да намерите металните елементи във вече изградената стена от гипсокартон (т.нар. скара), за целта можете да използвате магнит.

2. Ако докато работите в дома си, градината или гаража изпуснете кутията с пирони/ игли/ винтове/ кламери на земята, магнитът ще Ви помогне да ги съберете бързо и лесно. Можете да използвате парче магнит, за да съхранявате малките метални предмети в дома си (например иглите за шиене), но се уверете, че ги поставяте с острата част навътре, за да намалите риска от инцидентно убождане.

3. Можете да използвате малки парченца магнит или магнитни фигурки, за да закачите снимки и листчета на ръба на металния рафт (или друга метална повърхност) в кухнята, гаража, кабинета и прочее. Така ще можете да следите инструкциите за проекта, по който работите или рецептата, по която готвите, без да се налага постоянно да прелиствате из записките си.

магнити

4. Предотвратете корозията в бойлера си – малък магнит, поставен върху тръбата за входяща прясна вода ще захваща вредните метални частици от калций, още преди те да са влезли в уреда.

5. Направете си дъска за съобщения, без да има нужда да използвате кабарчета или тиксо – за целта боядисайте повърхността на дървена дъска със специална "магнитна" боя, съдържаща метални частици.  Сега единственото, което Ви остава да направите е да осигурите няколко малки парчета магнит, с чиято помощ да "закачате" съобщенията върху дъската.

магнити

6. Почистете бързо и лесно металните стърготини, посипали се по пода след обработка с пила или шлайф – само минете над тях с голям магнит и почистете.

7. Можете да опитате да си направите сами проста система за затваряне на вратичките на шкафа – просто залепете по едно малко парче слаб магнит върху вратичката и върху основата на шкафа (магнитите трябва да са с обърнати един към друг противоположни полюси, за да държат вратата затворена).

магнити


Източник: thisoldhouse.com

Забележка: Въпреки че не е толкова силен, колкото неодимовите магнити, обикновеният магнит също крие рискове от инциденти. Затова имайте предвид следните неща: малките пачета махнит не трябва да се оставят близо до малки деца (риск от поглъщане, от прищипване между два магнита или от пъхване на магнита в контакта); трябва да се работи внимателно при контакт на силен магнит с желязна повърхност (риск от прищипване); магнитите не трябва да се поставят близо до уреди или предмети, които могат да бъдат повредени от магнетизма (телевизори, монитори на компютри, кредитни и други магнитни карти, компютри, дискети и други насители на информация, видеоленти, механични часовници, слухови апарати, микрофони, пейсмейкъри и прочее). Все още не е доказано напълно вредното въздействие на магнитите върху човека, но ако искате да сте напълно сигурни, не се излагайте на продължително магнитно въздействие и съхранявайте големи магнити поне на 1 метър разстояние от тялото си.Няма коментари


ключови думи
магнит, идеи, хитрини

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg