фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Мека текстура за стените

Създайте в спалнята си релаксираща атмосфера с нежни нюанси и меки текстури върху стените. Техниката е лесна за изпълнение, а резултатът – нестандартен, успокояващ и приятен за окото. За да постигнете още по-силен краен ефект, нанесете покритието не само върху стените, но и върху тавана.

интериор

Техника на нанасяне

Техниката включва нанасяне на предварително приготвената цветна сме с мистрия, а върху първия слой се нанася с четка втори – гланц в индигово.


Необходими материали:

• Специална оцветена смес с релефен ефект
• Мистрия
• Четка за тапети
• Четка за боя
• Латексова боя – цвят индигово синьо
• Ретардер (т.нар. glazing medium)
• Чисти парцалчета, които не отделят власинки


Инструкции:

1. Оцветете готовата смес с избрания оцветител (можете да помолите в бояджийския магазин да го направят вместо Вас). Ако решите да го направите сами, следвайте инструкциите стриктно и разбийте сместа и оцветителя с помощта на дрелка и специален накрайник за разбъркване на боя.

2. Разделете стената на сектори с размери около 1.5 х 1.5 м и нанесете сместа с помощта на мистрията, извършвайки произволни Х-образни движения. Докато сместа е още влажна използвайте четката за тапети, за да повторите върху нея същите движения. Крайният ефект трябва да бъде идентичен на този, показан на снимката. Накрая оставете сместа да изсъхне за поне 24 часа.

интериор

3. Смесете равни части от индиговия латекс и редардера. Работейки отново по сектори, нанесете така получения индигов гланц с четка за боя, като движенията Ви отново трябва да бъдат Х-образни. Докато гланцът е още влажен, избършете част от него с парцалче , така че цветът да остане основно в така получените процепи върху стената – това създава крайният ефект тъмно-върху-светло. Накрая оставете да изсъхне за поне още 24 часа.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
декорация, интериор, стени

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg