фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартен поднос за ядки

Ако обичате да експериментирате и да създавате сами част от аксесоарите в дома си, ето Ви една интересна идея – плато за ядки, бонбони и сушени плодове, което можете да си направите сами с подръчни средства. Най-интересната част от проекта е основата, която се прави от дървено клонче – свеж полъх от природата за Вашия дом. Ако пък не желаете да използвате платото за храна, можете да поставяте в купичките други неща – украса, бижута, офис консумативи (кламери, кабарчета, гумички), ключове и прочее.

подносче за ядки

Какво ще Ви е нужно:

* 2 чинийки или купи с различен диаметър (добре е да са подобни на външен вид)
* избрано от Вас клонче - с диаметър поне 2-3 см., колкото се може по-право (преди употреба го измийте добре и го подсушете)
* трион
* епоксидно лепило (бързо втвърдяващо се, прозрачно при засъхване)
* апликатор за епоксидното лепило (клечка от сладолед, пръчица, шишче)

подносче за ядки

Инструкции:

1. Измийте и подсушете купичките, които ще използвате.

2. Изрежете клончето до желаната височина (подрежете го и от двата края). Тествайте предварително дали тази височина е наистина подходяща, защото след като се постави лепилото няма да имате възможност за поправка. Срежете под прав ъгъл клончето на 2 части, в желаното от Вас съотношение на дължината. За да проверите дали сте направили изрязването както трябва, то пробвайте да балансирате купите върху клончето без помощта на лепилото – ако балансът е добър, значи сте се справили успешно.

3. Смесете епоксидното лепило и нанесете с апликатора малко от нея върху дъното на първата купа (по-голямата) - за да поставите клончето точно в средата, добре е предварително да сте отбелязали центъра на дъното с маркер. Притиснете клончето към намазаното с лепило място и дръжте така около минута.

подносче за ядки

4. Нанесете от лепилото върху горната част на клончето и поставете върху него втората купа (по-малката), отново в центъра на нейното дъно, но от външната му страна. Задръжте за около минута, за да стегне лепилото.

подносче за ядки

5. Нанесете малко от лепилото върху второто парче на клончето и го поставете в центъра на по-малката купа, от вътрешната страна на нейното дъно. Отново задръжте за минута.

6. Накрая оставете готовия поднос да стегне за около 24 часа.

Забележка: Така полученото плато може да се мие само на ръка – за целта използвайте мокро парцалче, за да почистите купичките.


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
поднос, проект, поставка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg