фирми продукти
представяме
работа
 
8 идеи за по-функционална кухня

Вижте няколко идеи, които биха могли да направят всяка кухня по-елегантна, функционална и приятна за ежедневните домашни задължения.

кухня


Около масата


Този полуовален банкет превръща кухнята в комбинация от всекидневна и трапезария. Той служи като плот за поставяне на храна и напитки (покритието му е от преработен камък), а вътрешността му е удобно кухненско канапе с маса за хранене. За да се употреби максимално пространството, в страничните части на канапето има чекмеджета и вградени рафтчета – те могат да се използват за съхранение на кухненски продукти и аксесоари, или пък за поставяне на документи, книги или декорация. Така полученото кътче е идеално за сутрешно кафе, за разговори с приятели или за игри с децата.

кухня


Хитро подбрани детайли

Малка мивка, поставена зад кухненския банкет, увеличава ефикасността на кухнята и позволява работата на повече от един човек. Кокетните чекмеджета под мивката са с вградени разделители, за да се съхраняват лесно и безопасно различните прибори.

кухня


Място за всяко нещо

Кухненските шкафове са организирани така, че да има място за всякакъв вид предмети, продукти и аксесоари – шкафове, рафтчета и тесни чекмеджета, които оползотворяват всеки сантиметър от пространството.

кухня


Смес от материали

Съвременните материали, използвани в кухнята, са не само по-екологични, но и по-практични. Съчетанието между тук показаните материали създава една балансирана, мека и топла атмосфера. Тук са съчетани перфектно повърхности от дърво, матирано стъкло и неръждаема стомана.

кухня


Омекотен интериор

Кухнята е помещение, в което присъстват немалко елементи с остри ръбове – уреди, шкафове, мебели. За да изглежда тя обаче по-омекотена като дизайн, е добре да се заложи на заоблените ръбове и овалните форми. Тук например тези форми са внесени чрез нестандартната украса върху стената – тя е изградена от овални елементи ("балончета"), в природни нюанси и несиметрични форми.

кухня


Кът на готвача

Удобните и функционални детайли в кухнята улесняват ежедневните домашни задължения. Някои от тях могат да бъдат с толкова полезна функционалност, че човек лесно може да си помисли "Как не съм се сетил за това досега?". Такъв е примерът да речем с тази "ниша" за рязане на продуктите, вградена в плота – когато готвачът приключи с нарязването, просто трябва да приплъзне остатъците и да ги пусне през отвора, директно в кошчето за смет. Самото кошче е поставено в удобно чекмедже, което лесно се издърпва напред за почистване.

кухня


Кухненски плотове на нива

За да не изглежда кухненският плот като безкрайно шосе – прав и еднообразен, той може да се изгради на няколко нива. Това създава повее ергономичност, разнообразие и удобство при работа.

кухня


Функционален дизайн

Контрастиращите дървени повърхности, оцветени в различни нюанси, създават по-разнообразен дизайн. Съчетанието между отворени рафтове , работни ниши и затворени шкафчета пък допринася за функционалността и разнообразието в кухнята. Тук дизайнерът е взел едно доста смело решение, вграждайки микровълновата печка под самия кухненски плот.

кухня


Източник: bhg.com18 май 2012 00:18 | 8 idei za po -funkzionalna kuxnja
От: ani
Toba s dupkata i koscheto e super!
1 април 2009 10:57 | Bravo!
От: Gosha
*Formata sledva funkciata*, a estetikata e 4ast ot funkciata! 4udesni idei!
27 март 2009 20:21 | Kuhnq N 1
От: nikoll
Perfektna e! Ina mn originalni re6eniq, koito sa interesni, novatorski i pestqt dosta mqsto! Bih me4tala da q imam v moq dom :)
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, интериор, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg