фирми продукти
представяме
работа
 
Мебели от гуми на велосипед

Автор на тази доста необичайна серия мебели за сядане, направени от стилизирани части на велосипед, е Андрю Грег (Andrew Gregg). Грег е велосипедист - любител, професионален механик на велосипеди и спортен фотограф – всичко това му дава вдъхновението да създаде мебели със спортен, но едновременно и стилен дизайн, съчетаващ адреналин и функционалност. Основните материали, които авторът в работата си са стоманени и алуминиеви капли на велосипед, велосипедни рамки и кормило.

мебели от велосипеди

Моделите са подходящи за употреба не само в дома, но и извън него. Цялостната серия мебели включва няколко вида обзавеждане, чиито свързващ елемент е използваният материал. Отделните елементи могат да се използват поотделно, но съчетани един с друг (например маса и столове) увеличават многократно силата на въздействие на дизайна.

мебели от велосипеди

мебели от велосипеди

мебели от велосипеди

Така например серията кресла, наречена Vector, е изградена от алуминиеви велосипедни капли и автомобилен предпазен колан, с възможност за добавяне на допълнителна подложка или възглавничка. Каплите, които играят ролята на странични облегалки за ръцете, могат да бъдат "тапицирани" с цели велосипедни гуми или пък само с вътрешни такива. Размерите на моделите от серията са: 89 см. височина, 73.5 см. дължина, 66 см. ширина и височина на седалката 40.5 см.

мебели от велосипеди

Странната серия мебели включва и маси – например тази масичка, наречена Modulus. Тя е с размери средно около 38- 40 см. на височина и 58- 66 см. в диаметър. Направена е от специално огънати и заварени хромирани капли, а плотът може да бъде направен от стъкло или пък акрил.

мебели от велосипеди

Разбира се няма как да бъде забравено нестандартното канапе за двама, също носещо името Modulus. Неговите размери са: 92 см. (височина), 130 см. дължина, 71 см. ширина и 43 см. височина на седалката. Канапето е направено от специално огънати и заварени стоманени капли.

мебели от велосипеди

"Велосипедните" мебели включват още няколко модела мебели за сядане, между които бар-столове, фотьойли, масички за кафе и дори люлеещ се стол.

мебели от велосипеди

мебели от велосипеди

мебели от велосипеди

мебели от велосипеди


Източник: bikefurniture.comНяма коментари


ключови думи
мебели, велосипедни гуми, нестандартни мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg