фирми продукти
представяме
работа
 
11 начина да освежите интериора с цвят

Цветовете създават настроение и изграждат атмосферата в дома. Когато избирате цвят за помещенията, съобразете избора си не само с вкуса си, но и с функционалността на помещението – например за най-добре е да се спрете на успокояващо синьо за банята, на слънчево жълто за трапезарията или пък на енергизиращо оранжево за детската стая. Вижте няколко свежи предложения за цветове и цветови комбинации в интериора.


Свежо и искрящо

Свежата класическа комбинация между бяло и синьо е особено подходяща за всекидневната, трапезарията или кабинета. Допълнителните цветове-акценти – жълто, пурпурно и нежно зелено, само подчертават красотата на така създадения интериор.

цветове


Всичко е в аксесоарите

Тази малка ниша за хранене е превърната в прекрасно място не само за сутрешната закуска, но и за следобедното кафе. Тя е свежа, слънчева и наситена с цвят. Основата на помещението е неутрална и пастелна, а цветът е внесен с няколко аксесоара и декорации върху материите – акценти във виолетово, синьо, червено и зелено.

цветове


Всичко на едно място

В този интериор са съчетани всевъзможни нюанси, които на пръв поглед си противоречат – аквамарин, оранжево, цвят лайм и бяло. Съчетанието обаче е така пресметнато, че цялостната визия е нежна, слънчева и ненатрапчива. Тук цветовете са фокусирани основно върху килимчето, а останалите елементи от интериора плавно допълват цветовата палитра на стаята.

цветове


Комбинация от топли и студени нюанси
Съчетанието между цвят на маслен крем с небесно синьо създава една неочаквано приятна за окото атмосфера – едновременно свежа и успокояваща. Тайната е във визуалния "ритъм", създаден с помощта на двата цвята, така че окото да "прескача" от елемент на елемент в редуващи се нюанси.

цветове


Палитра от природата

Тази почти неутрална стая пази своята топла атмосфера през всички сезони – това е така, тъй като в нея са съчетани цветове от природната палитра. Това са слънчево жълто, воднисто синьо, пастелно кремаво и тревно зелено. Фонът на интериора е подбран така, че да съответства на широк диапазон цветови комбинации. Смият интериор е изграден по начин, който може да бъде изменен дори само с добавянето на нов цветен аксесоар.

цветове


Освежаваща мента

Обикновено цветовете за трапезарията са по-скоро слънчеви и ярки – тук обаче е направено изключение. Свежестта на портокаловото и лимоновото е заменена с тръпчиво-лютивата атмосфера на прясна мента, съчетана с успокояващи детайли в цвят пепел от рози и шоколадово.

цветове


Светлина и свежест

Винаги освежаващото съчетание между синьо, зелено и бяло е идеално реение за помещението за хранене. Искрящото бяло е допълнено от зелените детайли с жълтеникав нюанс и няколко "капки" наситено небесно синьо.

цветове


Свеж контраст

Един от сигурните начини да накарате един цвят да изпъкне, е да го противопоставите на съчетанието черно-бяло. Тук например единственият цвят извън това съчетание е синьото и то присъства навсякъде, макар като количество да не е използвано много – така или иначе обаче, синьото определено се отличава на черно-белия фон.

цветове


Перфектно съчетание

Някои цветове неизбежно събуждат конкретни асоциации – така например жълтото се свързва с радостта, синьото – с успокояващ ефект, а розовото – с женската чувственост. Ако искате един цвят да излезе от рамките на тази установена асоциация, съчетайте го с цвят с противоположен символизъм. Така например, това помещение вече не изглежда твърде женствено – детайлите в пурпурно, шоколадово и маслиново подчертават неговата красота, но и омекотяват твърде бонбонения му ефект.

цветове


Слънчево настроение

Повечето хора искат спалнята им да бъде светла и пастелна. Тук за фон е избрано жълтото с нюанс на маслен крем, а допълнителните нюанси са златистото, лилавото, бежовото и нежно зеленото.

цветове


Цветна хармония

Интериорът на тази трапезария е изграден въз основа на сходни цветове – тоест нюанси, които стоят един до друг в цветното колело. Тук това са зеленото, жълто-зеленото и жълтото – хармонично съчетание, което се отличава със своята ненатрапчива красота. За да се добави малко контраст, в интериора са внесени няколко детайла в червено, оранжево и черно (мебелите).

цветове


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
цветове, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg