фирми продукти
представяме
работа
 
11 креативни и нестандартни рафтчета

Предлагаме Ви няколко идеи за стенни рафтчета, които са не само красиви, но и нестандартни по своя замисъл. Те са вдъхновени от желанието на дизайнерите да създадат нещо различно, функционално и запомнящо се. Ето ги и тях:


1. Рафтче с лампа

Създадено от дизайнерите в Studio Smeets, Амстердам, този рафт е перфектната комбинация от място за поставяне на книгите, нощта лампа и съоръжение за отбелязване на достигнатата страница. Най-интересната част от дизайна е, че когато поставите книга върху рафта, лампата изгасва автоматично.

рафтчета


2. Въртящи се рафтчета

Дизайнът е на Achille Castiglioni и е вдъхновен от по-малкото братче на дизайнера. Седемте рафтчета могат да се завъртат около осовия прът на мебела, за да се създадат различни конструкции, в зависимост от желанието и нуждата на собственика му.

рафтчета


3. Рафт за мързеливци

Този рафт е за онези хора, които в определени моменти нямат желание да стават, за да вземат книга от рафта и да я върнат обратно. Неговата идея е самата конструкция да може да се мести по ширината на стената, а желаната книга да се достига с едно издърпване на вградената дръжка. С нейна помощ се издърпва не само желания сектор, но и самият рафт.

рафтчета


4. Модулна система от рафтове

Odersoding е еднокомпонентна модулна система, даваща възможност за преструктуриране на дизайна на мебела. Структурата на модела му придава изключителна гъвкавост по отношение на функционалност и конструкция.

рафтчета


5. Рафт – дърво

Наподобяващ по своята форма на стилизирано дръвче, това рафтче използва пространството в ъглите – място, което обикновено остава незаето. Дизайнът е на Abhinav Dapke и идеята му е да представи концепцията за непрекъснато растящо дръвче.

рафтчета


6. Компактна идея

Една гъвкава и компактна идея за рафтове, наречена Giralot – част от колекция 2008 на дизайнера Stefano Bettio. Мебелът е не само функционален, но и много красив, съчетаващ идеята за минимализъм и декорация в едно. Отделните части на системата представляват рафтове с форма на кутии, които могат да се завъртат около оста си (на 180°), създавайки различни конфигурации.

рафтчета


7. ДНК - рафтче

Идеята за модела е вдъхновена от добре познатата структура на ДНК, изградена от 2 отделни спирали. Дизайнер е Joel Escalona, а основният замисъл на мебела е да събере на едно място колкото се може повече знания - книги, музика, снимки и прочее, дефинирайки в някаква степен идентичността на потребителя. Моделът съществува в 2 различни вариации - статичен и въртящ се.

рафтчета


8. Рафтче – пулс

Pulsline е идея на дизайнера Mans Salomonsen и е вдъхновен от формата на сърдечния пулс. Той е не само функционален, но и красив продукт, който въпреки крехкия си външен вид, събира немалко количество книги и списания.

рафтчета


9. Рафт според настроението

Моделът включва предварително монтирана върху стената система, наподобяваща геометрични блокчета с диагонали, както и лесни за поставяне в жлебовете рафтчета. Така системата позволява бърза и лесна смяна на дизайна, в зависимост от нуждата и желанието на потребителя. Идеята е на дизайнерите Johannes Herbertsson и Karl Henrik Rennstam.

рафтчета


10. Разгъваемо рафтче

Дизайнът е на Bertrand Pincemin, а основната идея е разбира се компактността. Монтираната върху стената система може да се разгъва и прибира обратно, за да служи само и единствено при нужда.

рафтчета


11. Светещо рафтче за стената

Тук дизайнерите от  Kairos Studio са заложили основно върху красивия външен вид на продукта, но това разбира се не означава липса на функционалност. Основно преимущество на рафтчето е фактът, че в него има вградена флуоресцентна светлина.

рафтчета

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира дадения продукт (продукти). Екипът ни няма информация дали продуктът се предлага на българския пазар - за допълнителна информация проверете сайта - източник.

Източник: homeinteriorszone.com20 май 2009 13:17 | svobodata na mısalta
От: koleg
fantastı4nı ı praktı4nı
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
рафтчета, рафтове, нестандартни мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg