фирми продукти
представяме
работа
 
3 интериора, 9 цветни идеи

цветовеИзборът на цветове за малките помещения и ниши в дома са перфектната възможност да поекспериментирате с нюансите и разцветките. За разлика от големите помещения, те не изискват голяма инвестиция на средства и време, затова можете да си позволите да използвате дори нюанси, за чиито краен ефект не сте напълно сигурни.

Първото, което трябва да направите, е да решите каква атмосфера искате да създадете в интериора – успокояваща, гостоприемна, жизнерадостна, активизираща и прочее. Ако целта е помещението или дадената част от него да изглеждат по-големи, тогава е добре да се спрете на светли нюанси. Ако обаче искате да увеличите усещането за уют, топлите и наситени цветове могат да Ви помогнат за това. На второ място решете какъв цвят е най-подходящ за стаята спрямо нейната функция – така например за нишата, в която закусвате сутрин, най-добрият избор би бил някой от слънчевите нюанси (оранжево, жълто), докато за банята е по-добре да заложите на някой успокояващ цвят (пастелно син, пепел от рози, мляко с какао и прочее).

Ако обаче все пак не можете да решите на кои цветове да се спрете, разгледайте няколко предложения – 3 различни интериора, всеки от които решен по 3 различни начина, с цветови комбинации, доказани с времето.


1. Антрето: Един акцент е достатъчен
Жизнерадостна заря от цвят, която създава една гостоприемна атмосфера и оформя стилен акцент. Това е мястото, където хората обикновено не се застояват задълго, затова можете да заложите на някой по-смел и ярък нюанс, който не бихте се осмелили да използвате в другите помещения. Яркочервеното изпъква чудесно на фона на бледите стени в сиво с леки кафяви оттенъци, а таванът в кремаво подчертава естествения нюанс на дървената декорация.

цветове

2. Антрето: Смесване на топли и студени нюанси
Топлите нюанси, каквито са например кафявото и кремаво бялото, се съчетават чудесно със студените нюанси на синьо-зеленото.

цветове

3. Антрето: Наситени цветове
Много от цветовете, които в момента са популярни, всъщност са един нов поглед върху любимите нюанси на 80-те години на миналия век. Тук например вратата в тъмно виолетово придобива един неутрален завършек, когато се комбинира с тъмносивото върху стените. От своя страна сребристосивият таван прави помещението оптически по-обширно.

цветове


4. Нишата за хранене: Обляна в слънчеви лъчи
Също както дозата кафе сутрин, дозата приятни за окото слънчеви цветове ще Ви събуди и активизира за предстоящия ден. Приятният, но ненатрапчив контраст, е създаден от кремавия цвят на ъгловата пейка на фона на лимоново жълтите стени.

цветове

5. Нишата за хранене: Наситено червено
Традиционен избор за трапезарията в официален стил, наситено червеното с керемиден оттенък се съчетава чудесно с топлата охра върху пейката.

цветове

6. Нишата за хранене: Шоколадово настроение
Шоколадово кафявите нюанси върху пейката и декоративните възглавнички са допълнени от нежния фон върху стените в пастелно ментово зелено. Тъмният нюанс създава повече уют, докато светлият увеличава визуално пространството в нишата.

цветове


7. Банята: Ефирно усещане
Бледите нюанси на синьото и зеленото са често срещан избор за банята, защото създават атмосфера на релаксация и отмора. Тук например е създаден красив ненатрапчив контраст между небесносините стени на помещението и искрящо бялата ламперия.

цветове

8. Банята: Допълващи се цветове
Смела комбинация между наситени нюанси на моряшко синьото и прасковеното – цветове, които се намират един срещу друг в цветното колело. Така и двата цвята изглеждат по-наситени и по-ярки.

цветове

9. Банята: Ментово настроение
Този интериор е пример за страхотна свежа комбинация от различни нюанси на зеленото – бледо зелено за тавана и ментово зелено за ламперията.

цветове


Източник: thisoldhouse.com17 август 2009 12:47 | цветове
От: дани
супер комбинации>>>>БРАВО....
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, интериорен дизайн, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg