фирми продукти
представяме
работа
 
Сграда "Мерилин Монро"

Към безбройните произведения на изкуството, посветени на легендата Мерилин Монро, скоро ще бъде добавено още едно. Това е необичайна сграда с меки извивки, асоцииращи се със закръглените форми на звездата. Структурата й е създадена така, че постройката се извива на цели 360 градуса от дъното до върха си. Идеята за нея е на младия китайски архитект Yansong Ma. Сградата ще бъде построена в град Mississaugua, Онтарио в Канада, Ontario, Canada.

сграда

сграда  сграда   сграда

сграда      сграда

Сградата всъщност се казва Absolute World, но заради изящните си извивки по-късно е наречена на холивудската звезда. Тя е проектирана с 50 етажа и височина 152 метра, и трябва да бъде разположена в центъра на града. Проектът би трябвало да приключи през 2009 - 2010 година. Marilyn Monroe е проектирана да бъде най-високата сграда в Mississaugua. Absolute World всъщност е само част от проект, който включва 5 многоетажни сгради – кули.

сграда  сграда

сграда

Две от петте сгради - Absolute World North и Absolute World South (северната и южната кула) са интересни с това, че се асоциират с две противоположни неща. Южната кула, която всъщност е тази, наречена на Мерилин Монро, е по-тънка по средата и затова се асоциира със сексапилна жена. Обратно на нея, северната кула се разширява в средата и затова е сравнявана с въздбеличка мъжка фигура. Останалите 3 сгради от проекта са по-скоро стандартни на външен вид и вече са почти привършени. 


Източник: neatorama.com11 март 2009 18:13 | Сграда "Мерилин Монро"
От: арх. Валентин Тонев
Браво на колегата Yansong Ma! Много добра пластика на формите. Името Мерилин Монро също добре "пасва" като определение. Мисля, че може да се помисли за завършека на сградите. В момента имама усещането, че могат да продължат още и още - нямат финално завършващо оформление.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
архитектура, сграда, интересни сгради

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg