фирми продукти
представяме
работа
 
Изящна масичка от декоративна саксия

Създайте нестандартна декорация на дома си като трансформирате градинската саксия в нестандартна и красива странична масичка за всекидневната. Ако не разполагате с подходящ съд, можете да закупите сравнително евтино декоративна саксия от гипс (продават се различни видове саксии, наред с модерните напоследък гипсови фигурки за градинска украса). Разбира се можете да използвате и някоя от старите и овехтели градински саксии, които сте прибрали в мазето – единственото условие е съдът да е здрав и разбира се да има подходяща за проекта форма.

масичка

Ако избраният съд е от синтетична смола или друг лек материал, добре е предварително да напълните саксията с пясък почти догоре, а върху пясъка поставете декорация (раковини, мъниста, сухи цветя и прочее). Едва тогава можете да поставите отгоре стъклената плоскост – пясъкът ще подобри стабилността на съда и ще намали риска от прекатурване.


Какво ще Ви трябва:

§ Голяма декоративна саксия с подходяща форма (подобна на показаната), от здрав материал – с височина между 55 и 70 см.
§ Филцова подложка за предпазване на пода
§ Стъклена плоскост с кръгла форма за плот на масата – диаметърът на плоскостта трябва да е такъв, че да пасва на отвора на съда и да стои стабилно върху периферията й
§ Гумени подложки – най-добре е те да бъдат самозалепващи се (ще се поставят между повърхността на съда и стъклото, за да го предпазят от надраскване)

масичка
Самозалепващи се гумени подложки.

масичка
Декоративни саксии.


Какво да направите:

§ Предварително можете да освежите саксията, като я боядисате или оцветите в желан от Вас цвят (изберете оцветител в зависимост от материала на саксията).
§ Прикрепете филцовата подложка върху дъното на съда – там, където то ще бъде в контакт с пода.
§ Поставете гумените подложки върху периферията на съда – те ще предпазят стъклото от надраскване и същевременно ще намалят риска от плъзгане.

Забележка: Най-добре е саксията да е направена от смола, керамика или метал, но какъвто и да е материалът й, старайте се да не поставяте върху нея тежки предмети, за да избегнете счупване и инциденти.

Източник: bhg.com3 декември 2009 00:58 | masichka varhu saksia
От: katy
mnogo mi haresva ideiata i shte si ia napravia bravoooo
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
саксия, масичка, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg