фирми продукти
представяме
работа
 
В плен на фотьойла

Не, това не е някакво ново съоръжение, създадено да пази пленниците от бягство. Това е едно от творенията на холандския дизайнер Bas Kools, наречено Trapped Chair ("Стол-капан"). Въпреки перспективата да бъдете държани като "заложници" в него, столът се оказва доста мек и удобен, така че вероятно повечето хора не биха отказали подобен "плен" с релаксиращ ефект.

фотьойл

фотьойл

Според самия автор, основната идея на модела се базира върху понятията "близост" и "заплаха" – понятия, които стават все по-актуални за съвременния динамичен живот в големите градове, където близостта с околните обикновено се възприема със страх. Trapped Chair слага акцент върху тънката разлика между това да бъдеш държан някъде против волята си и това да бъдеш обгърнат в прегръдка. Двете понятия са едновременно толкова близки като действие, но толкова различни като усещане. Същото важи и за мебела – човек би се чувствал като в плен, докато не се отпусне и не превърне неприятното усещане в приятно.

фотьойл

фотьойл

фотьойл

Trapped Chair се състои от вътрешна метална структура и обвивка от пяна, обработена в специфична форма. Всичко това е покрито с непромокаема тъкан. Най-интересната част обаче се крие под самата мебел, където е разположена машина, създаваща вакуум – така "прегръдката" на фотьойла става реална и с променяща се сила.

Източник: baskools.comНяма коментари


ключови думи
фотьойл, странни мебели, стол

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg