фирми продукти
представяме
работа
 
Бърза промяна: Трансформация на нишата за хранене

Това малко слънчево кътче е превърнато в място, където цялото семейство се събира за сутрешната закуска. Интериорът е светъл и приятен, но му липсва нещо важно – индивидуалност. В 3 лесни стъпки обаче, малката трапезария е трансформирана в коренно различно помещение, в което се съчетават уют, индивидуалност и красота. И всичко това с помощта на малко цвят, подбрани мебели и няколко кокетни аксесоара.


Стъпка 1: Преди


трапезария

Мястото за сутрешното кафе по дефиниция трябва да бъде слънчево и зареждащо с енергия. Така оформеният интериор обаче е тъкмо обратното – стените са боядисани в твърде свели цветове, прозорците са непокрити, масата е твърде дълга, а полилеят е поставен твърде нависоко. Всичко това създава усещане за празнота и стерилност, а не са уют и топлина. Архитектурните детайли на помещението са едновременно предимство и недостатък, тъй като трябва да се намери начин двата различни прозореца да бъдат уеднаквени, а ъглите – омекотени.

Какво трябва да се направи
* Да се направи малката ниша визуално по-просторна
* Да се създаде просторен и функционален план на помещението.
* Да се добави стил и характер


Стъпка 2: Цвят и характер

трапезария

Естествената фокусна точка на помещението е високата стена с сводест прозорец – тя обаче не е използвана с целия си потенциал. Светлосиният цвят върху стената, както и падащите свободно драперии обаче превръщат стената в акцентен елемент. Дългата маса е заменена с кокетна и елегантна кръгла масичка, а скучният полилей – със стилен цилиндричен абажур в кремаво. Тези елементи придават стил на пространството и същевременно омекотяват ъглите в помещението.

Елементите от помещението:
* Акцентна стена: Оставете една част от стената бяла, създавайки арка около двете части на големия прозорец, за да ги обедините визуално – арката трябва да бъде по цялата височина на стената.
* Прозорците: Флоралните завеси омекотяват прозорците и внасят графичност в интериора – закачени точно под горния прозорец, те изтеглят погледа нагоре. Малкото прозорче встрани пък е декорирано с обикновени римски щори.
* Осветление: Големият абажур на полилея се обособява като отделен елемент на фона на скосения таван, придавайки на помещението текстура и релеф.
* Мебели: Голямата кръгла маса с бяла гланцова повърхност е превърната в свеж център на помещението.


Стъпка 3: Аксесоари

трапезария

С няколко допълнителни стилни елемента, нишата се превръща в уютно и приятно помещение. За да се балансира стената в синьо, върху столовете са добавени калъфчета в яркожълто, а върху пода е постлано многоцветно овално килимче. След като проблемите с мащабите и баланса на цветовете са разрешени, време е усилията да се фокусират върху детайлите, които ще обединят визуално цялото пространство – бяло-синята обшивка върху калъфчетата, вълнообразната декорация върху ръбовете на завесите и малко жива зеленина, внасяща текстура, цвят и мекота в интериора.

Аксесоарите:
* Прозорците: Фестонът по ръбовете на завесите придава повече цвят и едновременно с това кореспондира с цвета на римските щори върху малкия прозорец.
* Украса: Декоративната чиния върху стената е свеж вариант на стенна украса.
* Зеленина: Растенията придават свежест и цвят на бялата стена и могат да заместят букетите за украса.
* Текстил: Килимчето с овална форма, поставено върху пода, омекотява линиите на помещението и го избавя от твърде кубичната му форма.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
трансформация, трапезария, помещение

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg